Home » Vereniging » Over BSG » Karakterschets

Wat is BSG eigenlijk?

BSG staat voor Bussums Schaak Genootschap, opgericht in 1911. Als de grootste club in de regio biedt BSG een dankbaar schaakplatform voor meer dan honderd betrokken junior- en seniorleden die vanuit heel het Gooi komen.
Om op de clubavond – iedere maandagavond- in de interne competitie in een qua sfeer ontspannen en qua denkkracht ingespannen houding op het bord met elkaar de strijd aan te gaan.
De jeugd heeft haar clubavond op de vrijdag.

Competitief schaak op hoog niveau en recreatief schaak gaan bij BSG hand in hand. Het eerste en tweede team spelen in de KNSB competitie en het derde, vierde en vijfde senioren team spelen in de SGS, evenals de jeugdteams. Het eerste team speelt al weer de nodige jaren Meesterklasse.

De betrokkenheid van de leden komt ook tot uiting in het vrijwilligerswerk. Trainers die basisscholieren trainen, ook op scholen, of het jaarlijkse landelijk bekende Pinkstertoernooi organiseren. Maar ook zoiets als een gezellig oliebollentoernooi. Of het kampioenschap schaken voor basisscholen (Naarden Bussum e.o.).
En last but not least de soepel lopende en druk bezochte jeugdavond begeleiden.

Er worden ook jaarlijks voor de leden 3 snelschaakkampioenschappen georganiseerd. Een 5-minuten snelschaak kampioenschap, een 10-minuten snelschaak kampioenschap en een 20-minuten Rapidkampioenschap.

’s Zomers is er een vrije (open) inloop competitie: er kan deelgenomen worden aan zowel een gewone – als een snelschaakcompetitie. Alles volgens het principe: heb je zin in een potje schaak dan kom je naar de Nieuwe Englaan!

Bij BSG kun je dus, afgezien van een enkele feestdag het hele jaar terecht.