Author Archives: Jesper de Groote

Mat!


Vorige week zaterdag won BSG met 6-4 van LSG. In die wedstrijd eindigden maar liefst acht van de tien partijen in een beslissing. Drie partijen werden zelfs beslist door een heuse mataanval, waarvan die van Robert Ris tegen Jelmer Jens het mooist was. In de Gooi- en Eemlander van vandaag heeft Johan Hut deze strakke partij becommentarieerd.

Tags: , ,

De Groote Overwinning


Zaterdag 23 november stond in het teken van de clash tussen de Schaakgenootschappen. Naast de kraker tussen BSG en LSG, mocht het tweede ook tegen een SG aantreden. Wie er als eerste klaar was, is ditmaal geen moeilijke vraag.

Tags: , ,

BSG 2 in het spoor van de koplopers


Zaterdag 23 november speelde het tweede thuis tegen SG Max Euwe 3. Vooraf wisten we dat we tegen deze nummer laatst moesten winnen om niet al na de derde competitieronde de eventuele kampioensaspiraties in de GFT (Geen Fijne Titelstrijd) -bak te gooien. Onder het “toeziend oog” van het schilderij van de “Grand-Maître” zelf, werd het schaakgenootschap dat zijn naam draagt in een onverwacht spannende wedstrijd met 5-3 verslagen door ons eigen schaakgenootschap uit Bussum (en omgeving).

Tags: , ,

BSG dendert door in meesterklasse


Afgelopen zaterdag wist BSG de confrontatie met het andere schaakgenootschap in de meesterklasse (LSG) winnend af te sluiten. Hoewel de wedstrijd in het Denksportcentrum weinig bekijks trok, bleef het resultaat niet onopgemerkt. In de Gooi- en Eemlander van vandaag deed Johan Hut verslag van deze vierpuntenwedstrijd, waarin de zeges van de gebroeders De Groote een sleutelrol vervulden.

Tags: , ,