Author Archives: rbrouwer

BSG 2 NAAR 2E KLASSE!


Zaterdag 21 april won BSG 2 ook zijn negende wedstrijd in klasse 3C van de KNSB competitie. Met 5.2-2.5 werd thuis ASV 3 verslagen. (uitgebreider verslag van de wedstrijd volgt later)

Tags: ,

BSG 2 KAMPIOEN!


Met nog één ronde te spelen in de KNSB competitie is BSG 2 al glansrijk kampioen, met een voorsprong van nu 5 matchpunten op de nummer twee. Het kampioenschap werd zaterdag binnengehaald met een klinkende 6-2 overwinning op het Nijmeegse SMB 1. Een uitgebreider verslag volgt later. Dit zijn de individuele uitslagen. Ronde 8 SMB BSG 2 Amesz , J. (Jaap) 2230 Brouwer , R. (Rein) 2045 0 – 1 Hatert van den, R. (Roy) 2124 Hilhorst , R. (Ruben) 2027 ½ […]

Tags: ,

BSG 2 ‘WINTERMEISTER’


Met vijf overwinningen gaat BSG 2 fier aan kop in klasse 3C. Zaterdag 16 december werd de naaste concurrent Caïssa 3 in Amsterdam verslagen met 4.5-3.5. De voorsprong op de volgers is inmiddels al vier matchpunten.

Tags: ,

MET ÉÉN HAND


Eens in de zoveel tijd past de schaakbond de regels van het spel aan. Dat gebeurt eerst op het niveau van de FIDE en dan wordt het ook van kracht op nationaal niveau. Omdat we al een aantal eeuwen schaken volgens dezelfde regels gaat het niet om grote veranderingen, maar toch. Met ingang van het nieuwe seizoen (eigenlijk al vanaf juli 2017) geldt een belangrijke nieuwe regel: een zet moet uitgevoerd worden met één hand (art. 7.7.1).

Tags: ,