Monthly Archives: april 2014

5 Mei: Op zoek naar Bobby Fischer


Voor sommigen is 5 Mei een vrije dag, en voor iedereen bevrijdingsdag. Er is geen interne competitie-avond gepland, maar een toernooi in de geest van Bobby Fischer. U kunt kiezen uit deelname aan 1 van de 2 toernooien, te weten: Fischer random keuze uit 960 begin-opstellingen (meerkamp, 10 min pppp) of Fischer snelschaak (meerkamp, 3 min pppp + 2 sec/zet), dus voor de echte snelle jongens. De grootte van de meerkamp(en) hangt af van het aantal deelnemers.

Gambieten. Of het niks kost!


Op vrijdag 25 april is er weer een training van IM Robert Ris. De laatste van dit seizoen. Het thema is dit keer opnieuw ‘openingen’, maar dan een speciaal soort: gambieten. ‘Gambiet’ schijnt afgeleid te zijn van een Italiaans woord dat ‘struikelen’ betekent. Maar wie een gambietkuil voor een ander graaft valt er zelf ook wel eens in, zo leert de praktijk. Wil jij weten waar toch die pion blijft die je met de beste bedoeling geofferd had? Of ben jij een rustige positionele […]

Tags: ,

Shamkir Chess 2014


Zondag 20 april begint het ‘Shamkir Chess 2014’ toernooi ter nagedachtenis van de te vroeg overleden Azerbeidjaanse schaker Vugar Gashimov (1986-2014). Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Vugar_Gashimov. In de hoofdgroep van het toernooi spelen zes top grootmeesters een dubbelrondig toernooi: CARLSEN, NAKAMURA, CARUANA, RADJABOV, MAMEDJAROV EN KARJAKIN. De partijen zijn live te volgen: http://www.shamkirchess.az/index.php.

Khanty Mansiysk Live


Vandaag en morgen worden de laatste twee rondes van het FIDE Grand Prix toernooi voor vrouwen in Khanty-Mansiysk gespeeld. De partijen zijn live te volgen: