Monthly Archives: december 2017

BSG klimt naar middenmoot na eclatante zege op HMC


De laatste KNSB-wedstrijd van dit kalenderjaar mochten we aantreden tegen HMC Den Bosch. In de auto op weg naar Schijndel, waar HMC voor deze gelegenheid zijn thuiswedstrijd speelde, las Ton nog even een citaat voor uit het decembernummer van Schaakmagazine: “Meesterklasse: iedereen kan kampioen worden”. Dat stukje zal inmiddels wel enige tijd geleden geschreven zijn en dus ook achterhaald zijn. Na twee achtereenvolgende nederlagen was het kampioenschap wel het laatste waar we aan dachten.

Tags: , ,

BSG 2 ‘WINTERMEISTER’


Met vijf overwinningen gaat BSG 2 fier aan kop in klasse 3C. Zaterdag 16 december werd de naaste concurrent Caïssa 3 in Amsterdam verslagen met 4.5-3.5. De voorsprong op de volgers is inmiddels al vier matchpunten.

Tags: ,

BSG 3 wint nipt van Houten 1


Houten 1 was een niet te onderschatten tegenstander, vooral als ze in hun sterkste opstelling konden aantreden. En dat was zo! In de twee vorige rondes moesten we het van de eerste vier borden hebben, maar tegen Houten 1 zou het weleens moeten komen van de laatste vier borden en was dat ook zo.

Tags: , ,