Monthly Archives: januari 2018

Succes in Wijk aan Zee


Gisteren schreef Magnus Carlsen het waanzinnig sterk bezette Tata Steel-toernooi in Wijk aan Zee voor de zesde keer op zijn naam. Hij dompelde heel schakend Nederland in rouw door Anish Giri in de barrage te verslaan. Misschien nog wel opmerkelijker was het optreden van nestor Tom de Ruiter (84), die in zijn tienkamp de (gedeelde) groepswinst opeiste, een wapenfeit dat misschien wel helemaal was ondergesneeuwd als Johan Hut er niet in de Gooi- en Eemlander over had geschreven.

Tags: , ,

De FIDE blijft bezig


Veranderen om te veranderen, het vervangen van kromme regels door nieuwe kromme regels, dat was de indruk die veel schakers van de invoering van de nieuwe FIDE-regels kregen. Is de FIDE te ver gegaan in haar vernieuwzucht? En wat verandert er voor de clubschaker?

Tags: ,

BSG 4 verliest net


De Gooise derby tussen BSG 4 en HSG 2 was oorspronkelijk gepland op 11 december, maar werd verhinderd door een sneeuwstorm. Vorige week maandag 8 januari was de reprise. HSG 2 is een sterk team met spelers van 1750 tot 1960 ELO. Een matchpunt zou dan ook een meevaller zijn geweest. Tactische opstellingen kennen ze bij HSG 2 ook, dus de meeste BSG’ers hadden een tegenstander van formaat. Hoewel we al rap 3-0 achter standen, werd het 3-3 en uiteindelijk […]

BSG 3 zet zegereeks voort tegen Hoogland 2


“Hoogland 2 moesten we wel kunnen hebben” ging bij ons de ronde. De toespraak van de ontvangende teamleider liet echter blijken dat ze van plan waren voor een klinkende verrassing te gaan zorgen. Of zo’n welkomstspeech effect zou hebben, wie weet?

Tags: , ,