Monthly Archives: september 2018

“Chess Lessons” en van “Denkers en Doeners”


Na afloop van de laatste ronde van het HSG Open zag ik bij de boekenstal van De Beste Zet, het laatste en helaas postuum verschenen boek van Mark Dvoretsky, met als titel Chess Lessons en als ondertitel Solving problems & avoiding mistakes.

Tags:

BSG 3 verliest nipt van De Waagtoren 2: 3½-4½


Op zaterdag 15 september 2018 begon de KNSB-competitie in haar nieuwe vorm. BSG 3 was ingedeeld in klasse 4D en moest in de eerste ronde tegen De Waagtoren 2 uit Alkmaar. Zoals vooraf aan de elo’s te zien was (BSG 3 gemiddeld 1853 en De Waagtoren 2 gemiddeld 1995), was dit een geduchte tegenstander. Gelukkig waren twee sterke spelers afwezig en kon BSG met Birju en haar twee jonge kanonnen sterk opkomen.

Tags: , ,

Monsterscore BSG 1 in de krant en op teletekst


De monsterscore van BSG 1 tegen Apeldoorn is niet onopgemerkt gebleven. In de Gooi- en Eemlander bericht Johan Hut over de flitsende competitiestart van het BSG-tiental, dat in ieder geval nog drie weken koploper is.

Tags: , ,

BSG op de transfermarkt


BSG heeft deze zomer goede zaken gedaan op de transfermarkt door twee versterkingen voor het vlaggenschip binnen te halen. In de Gooi- en Eemlander bericht Johan Hut over de spannende zoektocht die al begon voordat het vorige seizoen was afgelopen.

Tags: , ,