Monthly Archives: november 2018

Ondertussen in Londen


Vandaag hebben Carlsen en Caruana de laatste rustdag in hun wereldkampioenschapsmatch. Nadat de twaalf reguliere partijen allemaal in remise eindigden, zal morgen zal de beslissing vallen in de rapidpartijen. In de Gooi- en Eemlander wordt alvast op de climax van de match vooruitgeblikt.

Gehandicapt BSG 3 verliest in Haarlem met 4½–3½


De wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat HWP Haarlem 3 was een meer dan zware klus, helemaal omdat Kees Jan en Bert Kieboom op het laatste moment om gezondheidsredenen afhaakten, nadat eerder Tom zich al had afgemeld. Rami was de enige die zich vrij kon maken om mee te spelen en Pieter Pel (jeugdlid) was bereid de laatste open plaats in te nemen, nadat ik eerst tien telefoontjes zonder enig succes had gepleegd.

Tags: , ,

BSG ruim langs Zuid Limburg


Thuis ontvingen wij dit keer het team Zuid Limburg. Vroeger heette deze club Voerendaal, maar waarschijnlijk willen ze aangeven dat ze van heel ver komen. De toevoeging Zuid vind ik daarom wel wat overdreven. Ik weet heus wel dat Limburg ver weg is.

Tags: , ,

BSG 2 houdt AAS op gelijkspel


Het tweede team speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen AAS (Alternatief Aalsmeers Schaakgenootschap). Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen we erachter dat er maar één Aalsmeerder in dit team speelt. Alle andere spelers wonen elders waarvan één in Drachten, waardoor de wedstrijd in Bussum voor hem dichterbij was dan een thuiswedstrijd in Aalsmeer. Aldert-Jan Keessen was vroeg in Bussum en heeft ons geholpen met het opzetten van de borden en stukken, heel sympathiek!

Tags: , ,