Monthly Archives: november 2019

Mat!


Vorige week zaterdag won BSG met 6-4 van LSG. In die wedstrijd eindigden maar liefst acht van de tien partijen in een beslissing. Drie partijen werden zelfs beslist door een heuse mataanval, waarvan die van Robert Ris tegen Jelmer Jens het mooist was. In de Gooi- en Eemlander van vandaag heeft Johan Hut deze strakke partij becommentarieerd.

Tags: , ,

De Groote Overwinning


Zaterdag 23 november stond in het teken van de clash tussen de Schaakgenootschappen. Naast de kraker tussen BSG en LSG, mocht het tweede ook tegen een SG aantreden. Wie er als eerste klaar was, is ditmaal geen moeilijke vraag.

Tags: , ,

BSG 2 in het spoor van de koplopers


Zaterdag 23 november speelde het tweede thuis tegen SG Max Euwe 3. Vooraf wisten we dat we tegen deze nummer laatst moesten winnen om niet al na de derde competitieronde de eventuele kampioensaspiraties in de GFT (Geen Fijne Titelstrijd) -bak te gooien. Onder het “toeziend oog” van het schilderij van de “Grand-Maître” zelf, werd het schaakgenootschap dat zijn naam draagt in een onverwacht spannende wedstrijd met 5-3 verslagen door ons eigen schaakgenootschap uit Bussum (en omgeving).

Tags: , ,

Het 10 min. Snelschaak toernooi 2019-2020


Dit seizoen hebben wij de twee avonden van het 10min snelschaak gesplitst gespeeld: de voorronden op 4 november en de finales op 25 november. Dit gaf de mogelijkheid om de finale 10-kamp via het digibord te spelen omdat er een Sevilla bestand vooraf gemaakt kon worden, de doorstroming verliep hierdoor vlotjes en was overzichtelijk voor de spelers plus dat er tussendoor een ranglijst getoond kon worden. De opkomst van de voorronden met 25 spelers was prima en gelijk aan het […]