Home »

Is schaken moeilijk? (2/2)


Op het stukje dat ik eerder schreef kwam één reactie en wel van Harold. Hoewel hij spreekt van ‘een leuk vraagstukje’, ga ik hem toch de gratis koffie geven. Zijn antwoord op de vraag welk systeem meer toestanden kan weergeven, de QR-code of het schaakspel, was bijna goed. En soepel als ik ben, reken ik het toch goed.

Is schaken moeilijk?


Onlangs wandelde ik in en rond Naarden Vesting met iemand die niet schaakt, maar die ik toch voor zeer verstandig houd. Hij adviseerde ooit ministers en heeft verstand van statistiek en economie. Kortom niet zomaar een random medemens.

BSG stijgt gestaag


Met een solide derde plaats en een goed gevoel na een ruime overwinning (5½-2½) tegen Dordrecht gaat BSG 1 de winterstop in. We zijn het seizoen wat moeizaam begonnen (kleine nederlaag, gelijkspel, kleine overwinning, opnieuw een kleine overwinning), maar we beginnen nu op schot te komen.

Tags: , ,

BSG 2 lekker bezig!


Na de nederlaag in ronde 2 in en tegen Zeist, stond op 5 november de thuiswedstrijd tegen Amsterdam West op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in een ijskoud Denksportcentrum omdat de CV er geen zin meer in had en de sleutel om bij de ketel te komen nergens was te vinden. Mijn tegenstander weigerde in eerste instantie om te spelen, maar schoof uiteindelijk toch aan ingepakt in winterjas en handschoenen, die hij de hele wedstrijd niet heeft uitgedaan. Helaas […]