BSG 2 verliest


Het tweede van BSG is in de KNSB competitie slecht begonnen. Uit werd verloren van het uit de SGS gepromoveerde Ons Genoegen uit Amersfoort, 4.5-3.5.
Frans Borm en Chris Kooijman wonnen goed en sterk vanuit de opening. Het voordeel wat ze daarin kregen wisten ze bekwaam te verzilveren.
De derde overwinning was van Tom de Ruiter, ook met wit. Al snel stond Toms bord in brand. Er vloog van alles over het bord en het leek niet dat Tom beter stond. Maar als een ware Houdini ontworstelde hij zich aan het materiële overwicht van zijn tegenstander en wist deze alsnog op de grond te drukken.
Remmelt Otten liet een remise optekenen. De stelling verzande al snel in een loopgravenoorlog waar weinig te beginnen was.
Vervolgens de nullen. Vanwege een tactische opstelling van de Amersfoorters speelde Theo Slisser tegen de nummer 1. Normaal gesproken geen probleem voor Theo en hij kwam dan ook beter uit de scherpe opening. Maar hij miste iets en overzag iets en toen was het over.
Ruben Hilhorst en Rein Brouwer kwamen allebei met zwart moeizaam uit de opening. Ze speelden niet sterk genoeg om dit te keren.
Het laatste verlies was van Sjoerd Drent. We hadden ons al verzoend met een gelijkspel, toen Sjoerds tegenstander door wilde spelen in een remise eindspel. Sjoerd had zeeën van tijd en zijn tegenstander seconden, maar op een of andere manier liet Sjoerd een half punt liggen. Het was wellicht typerend voor de gehele wedstrijd.

Comments & Responses

Geef een reactie