BSG 3 HERRIJST UIT DE AS


Na in de vorige wedstrijd in De Bilt te zijn ‘afgebrand’, herstelde het derde zich op 17 november door thuis te winnen van Woerden 1, met 5-3.

Nog niet zolang geleden speelde Woerden nog in de 3e klasse KNSB en verloor toen van BSG 2. Ik was daar toen ook bij als teamleider. Dit keer mocht ik echter aantreden als ‘playing non-captain’. Het werd een overwinning met zwart. De witspeler raakte de draad kwijt in tijdnood, waarna de winst niet moeilijk meer was.

Mijn naamgenoot had een slechte avond op bord 2. Hij won ook, maar dan reglementair. Het ergste wat je kan overkomen: vrij genomen van je werk en dan een tegenstander die niet komt opdagen, en dan ook nog flauwe opmerkingen incasseren als ‘mooie overwinning, hè!’ Gelukkig bood de teamleider van Woerden sportief zijn excuses aan. Het is overigens soms niet een pretje om teamleider te zijn. Woerden had vier invallers en dan bleef er ook nog één thuis.

Op bord 3 speelde Bert een sterke partij en ik zag de volgende winst al aankomen. Maar Bert verslikte zich danig in het aanvalspotentieel van zijn tegenstander. Ineens dreigde er mat. Gelukkig kwam Bert met een blauw oog weg.

Op bord 4 had Eddy een scherpe stelling geconstrueerd, met ogenschijnlijk de nodige kansen op winst, maar de zware stukken hielden elkaar in evenwicht.

Rik won duidelijk op bord 5. Hij bracht zijn loper diep in de witte stelling, pielde daar wat rond, totdat wit een stuk moest inleveren.

Winst leek ook een optie in de partij van Ruben. Waarschijnlijk verbrandde hij teveel schepen achter zich met het oog op de aanval, waardoor er te weinig materiaal overbleef om werkelijk een beslissende slag te slaan.

Rob speelde ook weer remise. Het is prettig om iemand in je team te hebben die solide resultaten behaalt. Houden zo, Rob, hoewel misschien beetje meer initiatief af en toe wel mag.

Melchior snoepte aan bord 8 geniepig een pionnetje af van zijn tegenstander, maar kreeg vervolgens een heftige aanval over zich heen waartegen hij niet bestand was.

Op zich een goed resultaat deze overwinning. Maar hoe sterk zou BSG 3 niet kunnen zijn met Florian Wagener en Rein Brouwer als vaste spelers, en Rob Thijssen, en Bert Balke?

 

SGS 1e Klasse 2014/2015 1B:

BSG 3 –  Woerden 1, 5  –  3

  1. R. Brouwer (Rein) – M. van Oort (Marcel) 1 –  0
  2. T. – Brouwer (Timon) – * *Niet Opgekomen* 1 –  0
  3. B. Kieboom (Bert) – H.J.J. de Heer (Henk) 0,5 –  0,5
  4. E. van de Velden (Eddy) – J.H. Tuit (Hans) 0,5 –  0,5
  5. R. Weidema (Rik) – H.A.P. Dankers (Henk) 1 –  0
  6. R.J. Piel (Ruben) – W.J. Veelenturf (Wim) 0,5 –  0,5
  7. R.K. van Swinderen (Rob) – J.C. Bulk (Jan) 0,5 –  0,5
  8. M. Brandenburg (Melchior) – A. Oxener (Aldo) 0 –  1

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie