BSG 2 WINT IN HOORN


Op 13 december won BSG 2 zonder Jesper de Groote en Frans Borm van concurrent Caissa-Eenhoorn 2 met twee punten verschil: 3-5. Daarmee vestigden we ons op de tweede plaats, slechts 1 punt achter koploper HSG.
Hoewel het spannend was tot de laatste partij was de overwinning toch overtuigend. Dat er genoeg te beleven was op de 64 velden mag blijken uit het feit dat er geen enkele remise bijgeschreven werd. Alle partijen werden beslist, vijf in ons voordeel en drie in die van de Horinezen.
De eerste overwinning was voor Remmelt. Er kwam een scherpe openingsvariant op het bord die zijn tegenstander niet helemaal goed speelde en toen was het snel uit.
Invaller Bert Kieboom haalde de tweede winst binnen. Hij speelde op het juiste moment een openbrekende pion zet, waarmee hij een pion won en zijn tegenstander ‘dwong’ tot een blunder.
Theo Slisser kwam gemakkelijk uit de opening tegen een tegenstander die een half uur te laat binnenkwam. Wellicht maakte Theo een klein onnauwkeurigheid in het middenspel, maar het mocht niet deren, hij bleef scherp spelen en toen zijn tegenstander in tijdnood een onnauwkeurigheid beging was het snel afgelopen.
De vierde winst was voor Coen. Het was niet helemaal duidelijk wat er allemaal op het bord gebeurde, maar Coen wist zijn tegenstander te trucen. Of het allemaal goed was weten we niet, maar Coen won wel.
Het werd tijd voor de thuisspelende club om iets terug te doen. Chris had een zware klus tegen de hoogst gerate speler, maar hij deed het niet onaardig. Ergens koos hij een verkeerde voortzetting en kwam toen sterk onder druk en dat leidde tot een beslissende blunder.
Ook Ruben verloor, terwijl hij gewonnen stond. Het was een niet eenvoudige stelling, waarin Ruben wellicht zijn kansen overschatte en dat werd hem fataal.
Toen ook Sjoerd nog verloor in een eindspel dat houdbaar leek, nadat hij heel scherp een stuk tegen twee pionnen had geofferd in het middenspel, was het ineens 3-4, met nog één partij gaande.
Dat was de partij van Tom. Tom stond waarschijnlijk beter, maar het was nog niet gemakkelijk. Eventueel was Tom bereid om remise te maken in het belang van het team, maar zijn tegenstander maakte een fout en verloor. Eindstand 3-5.

BordCaissa-Eenhoorn 2 BSG 2 Resultaat
1.Langedijk2117Chris Kooijman20231-0
2.Broersen2086Theo Slisser20840-1
3.Kerkhoven1938Coen van der Heijden21110-1
4.Molenaar2084Sjoerd Drent20481-0
5.Kelder1916Ruben Hilhorst20671-0
6.Romkes1907Tom de Ruiter20660-1
7.Dudink1948Remmelt Otten20380-1
8.Avis1718Bert Kieboom20020-1

Zie voor de stand na ronde 4: Competitiestand BSG 2

Comments & Responses

Geef een reactie