Henk van der Poel wint eerste periode 2014-2015


vishwanath-anand-magnus-carlsenHet nieuwe jaar is begonnen, de kerstbomen en adventssterren verdwijnen uit onze huizen, en onze magen zijn aan het herstellen van de overvloedige maaltijden en de vette oliebollen. Het wordt tijd voor periode 2 van het schaakseizoen. Maar hoe verliep periode 1?

Onbetwiste koploper en sterkste speler is Henk van der Poel. Henk won 12 partijen en hoefde alleen remise af te staan aan Tom de Ruiter en een verrassende Max Kuperus. Henk heeft een goede start dit seizoen, ook in de KNSB competitie.

Tweede werd Coen van der Heijden, die zich daarmee waarschijnlijk ook al plaatste voor de nacompetitie. Het ontbrak Coen bepaald niet aan geluk, tegen meerdere tegenstanders (Rob Disselhoff, Rik Weidema, Theo Slisser, Rein Brouwer). Maar Coen had zelf ook ‘pech’ in de laatste ronde, toen hij een volle toren over het hoofd zag. Verder nestelden de ‘usual suspects’  zich bij de eerste tien: Tom de Ruiter, Theo Slisser, Sjoerd Drent, Rein Brouwer. Het is interessant om te zien of het nieuwe lid Timon Brouwer de verwachtingen van zijn (geflatteerde) hoge rating kan waarmaken.

Ik weet niet precies wie er in welke ratinggroep hoort, maar het lijkt alsof Rik Weidema periodewinnaar is in de groep ELO 1600-1800, gevolgd door Cees Beijen en Sicco Reeskamp. Rik verloor een beetje ongelukkig van Coen, maar hij won een fraaie partij tegen Tom de Ruiter. In de groep ELO tot 1600 moet Max de winnaar zijn, gevolgd door Richard Lindemann, Klaas Siewertsen en Fred Meijer. Max eindigde op de zevende plaats met een TPR van 1806! Hij wist Bert Kieboom (en Henk van der Poel) een halfje af te snoepen en hij versloeg zelfs Coen van der Heijden.

Rein Brouwer

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie