BSG 2 wint thuiswedstrijd


In de schaduw van het duel tussen de twee Nederlandse top-grootmeesters Van Wely en Van Kampen, die aan bord 1 van de wedstrijd BSG -Charlois Europoort om de overwinning vochten, telden de spelers van BSG 2 opnieuw twee matchpunten erbij. Er werd nipt gewonnen van Amsterdam West, 4.5-3.5. Verdiend, maar niet alle partijen hadden een uitslag die op grond van het verloop van de wedstrijd was te voorspellen. Een kort verslag dit keer, omdat uw verslaggever zelf op het allerlaatste moment moest invallen en door zijn opponent danig werd bezig gehouden.

Jesper won. Het zag er in het begin niet eenvoudig uit, maar dat was nog openingstheorie. Ruben won. Hij ging met een pluspion het eindspel in en speelde dit goed uit. Sjoerd won, omdat zijn tegenstander in het eindspel, waarin Sjoerd wel ietsje beter stond, iets over het hoofd zag. En Coen won, fraai zelfs aan het eind, maar daar zag er langere tijd zeker niet naar uit. Tom  zorgde voor een  degelijke remise waarmee de minimale 4.5 punt en de winst binnen was.

Chris verloor, omdat hij wellicht in een partij waarin hij beter was op het verkeerde moment de verkeerde beslissing nam. Theo verloor, nadat hij zijn tegenstander met een prachtig (thematisch) stukoffer naar de rand van de afgrond had gebracht, maar op dat moment net het laatste, simpele duwtje over het hoofd zag, waarna de partij volledig kantelde. Vervelend om zo te moeten verliezen. Rein maakte in het vroege middenspel een inschattingsfout en werd vervolgens in het defensief gedrukt. Hij haalde alles uit de kast, maar zijn tegenstander speelde dat sterk uit.

We dingen nog steeds mee om de eerste plaats. Op 7 maart spelen we uit tegen Oud Zuylen. Daarna volgt thuis de derby tegen koploper HSG (21 maart). Klik hier voor de individuele uitslagen en de stand: KNSB klasse 3D ronde 5 BSG 2.

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie