Cadeautje


Kijk dat de eigen spelers vooraf tegen je zeggen dat ze gaan proberen je een leuke verjaardag te bezorgen ok, maar als de tegenstander dan ook nog gaat meewerken, ja dan wordt het echt feest.

BSG heeft met 5,5 – 4,5 gewonnen van (mede-)koploper HMC Calder op deze mooie eerste lentedag van 2015, maar heeft daarbij het nodige geluk aan haar zijde gehad. HMC Calder kwam op volle oorlogssterkte naar Bussum. Sterker nog, Rob Schoorl had vandaag de rol van toeschouwer, voor hem was Daniel Fridman opgesteld. BSG deed het zonder Robin van Kampen, voor hem viel Remmelt Otten in.

Invaller Remmelt Otten behaalde met zwart op bord 9 knap remise tegen Niels Ondersteijn. In een iets mindere stelling kon zwart in een Grünfeld Indisch op een leuke manier gelijk maken. Zwart heeft net op b2 geslagen en wit valt op de verkeerde wijze deze loper aan:

BSG kwam op voorsprong door Ewoud de Groote die met wit op bord 8 won van Mischa Senders. Nadat deze laatste op de 20e zet verkeerd terugsloeg op c2 werd de vis op het droge gehaald.

Op bord 3 kwam een puntendeling op het bord tussen Robert Ris met wit tegen Jeroen Bosch toen laatstgenoemde eeuwig schaak forceerde in een partij waar beide spelers niet echt tevreden over waren. Ook remise was de uitslag op bord 6 tussen Alexander  van Beek met zwart tegen Geert van der Stricht. Op bord 3 kon Li Riemersma het met zwart niet redden tegen Benjamin Bok. Een gelijke stand die na knap verdedigen werd bereikt, had zoveel tijd gekost, dat in tijdnood alsnog verloren werd.

BSG kwam weer op voorsprong door Ton van der Heijden die op bord 10 met wit David van Kerkhof versloeg. Nou ja, versloeg, eerlijk gezegd hielp zwart wel een klein beetje. Als eerste grijpt Ton mis in de tijdnoodfase.

Dat Lars Ootes met zwart op bord 1 het niet redde tegen Daniel Fridman mag geen schande heten. Een klein plusje wordt door wit vakkundig verzilverd, zeker als in tijdnood zwart niet meer de beste zetten weet te vinden.

BSG komt weer op voorsprong door Frank Erwich die met zwart op bord 5 het eindspel naar zich toe trekt. Wit grijpt mis op de 39e zet en met de zet g5 haalt zwart de winst binnen.

HMC Calder kwam voor de laatste keer langszij deze middag toen Twan Burg met wit op bord 7 won van Henk van der Poel al had laatstgenoemde recht op meer. Matchwinnaar werd deze middag Thomas Willemze die met wit Jasper Broekmeulen versloeg op bord 2. Nadat laatstgenoemde zich vergrijpt aan een pion op b2 trekt Thomas langzaam maar zeker het spel naar zich toe.

Eindstand werd daarmee:

BSG2320HMC Calder2441
1.Lars Ootes2368GM Daniel Fridman264701
2.IM Thomas Willemze2417FM Jasper Broekmeulen243010
3.IM Li Riemersma2438GM Benjamin Bok258701
4.IM Robert Ris2443IM Jeroen Bosch2377½½
5.FM Frank Erwich2331GM Martijn Dambacher249410
6.IM Alexander van Beek2317IM Geert van der Stricht2367½½
7.FM Henk van der Poel2215IM Twan Burg249701
8.Ewoud de Groote2332FM Mischa Senders231810
9.Remmelt Otten2047FM Niels Ondersteijn2349½½
10.Ton van der Heijden2288FM David van Kerkhof234610

 

Doordat BSG 2 de Gooische derby won van HSG was het Bussums feestje compleet in het Denksportcentrum deze zaterdag. Doordat LSG de andere koploper En Passant versloeg, staat BSG nu gedeeld eerste met Charlois Europoort, al hebben we wel 1,5 bordpunt minder.

Over 3 weken spelen we uit tegen Rotterdam

Foto’s van deze middag zijn terug te vinden via deze https://www.flickr.com/photos/bsgbussum/sets/72157651091069210/

Voor wie de partijen wilt naspelen:

 

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie