Henk van der Poel en Eddy Sibbing kampioen


Op maandagavond 27 maart, Koningsdag, werden er twee kampioenschappen beslist. Eddy Sibbing won de Klouwen bokaal door Theo Slisser te verslaan, en Henk van der Poel won opnieuw de beker door in de finale Timon Brouwer te overtroeven.De Klouwen bokaal is de prijs voor de beste snelschaker van BSG. Eddy Sibbing is dat al jaren en er is niemand die hem van de troon kan stoten. Het lukte Theo Slisser om het tien minuten kampioenschap te winnen, waardoor er een beslissingsmatch moest komen tussen Eddy, die het vijf minuten kampioenschap had gewonnen, en Theo. De twee blitzers begonnen met twee vijf minuten partijen. Theo ging met wit sterk van start, kreeg een betere stelling, maar raakte toen de draad kwijt en verloor. In de tweede partij kwam Eddy met voordeel uit de opening en Theo kwam er niet meer aan te pas. Ook in de derde partij, met tien minuten dit keer, had Eddy de overhand en won, waarmee een vierde partij geen zin meer had. De bokaal gaat weer voor een jaar naar Eddy.

De beker finale liet dezelfde namen zien als vorig jaar, Van der Poel en Brouwer, alleen dit keer was het de jongere Brouwer, Timon, die het mocht proberen. De opening verliep goed voor de met zwart spelende Timon, maar net op het moment dat hij zijn ontwikkeling moest voltooien en wit onder druk moest zetten, maakt hij een blunder en liet een stuk instaan. Daarmee was het over voordat het begonnen was, ook al duurde de partij nog een aantal zetten.

Felicitaties voor de kampioenen, die dit jaar opnieuw hebben laten zien onbedreigd de besten te zijn!

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie