Playoffs nog (een beetje) spannend


Na twee ronden spelen is er nog geen beslissing gevallen in de playoffs van de hoogste ratinggroep. De kampioen van 2014-15 is dus nog niet bekend, ook al heeft Henk van der Poel natuurlijk de beste score van het hele seizoen, en verdient hij op grond van die prestatie al het clubkampioenschap. Met nog één ronde te spelen staat Henk samen aan kop met Theo Slisser, met 1.5 uit 2, gevolgd door Rein Brouwer met 1 uit 2 en Coen van der Heijden met 0 uit 2. Henk won de eerste wedstrijd met wit van Rein, terwijl Theo met wit Coen versloeg. In de tweede ronde hielden de koplopers hun kruit droog door snel remise te maken, in een gelijke stelling. In een spannende en scherpe partij, nog extra op spanning gebracht door de naderende tijdnood, moest Coen toezien hoe Rein het voordeel dat er de hele partij al was wist te verzilveren. De laatste beslissende ronde is vrijdag 26 april (!), 20.00 uur in het Denksportcentrum. Coen heeft wit tegen Henk, en Theo heeft wit tegen Rein. Als Theo en Henk beiden winnen dan hebben ze allebei 2.5 punt. Omdat de onderlinge partij remise is geworden is Henk dan automatisch kampioen. Als Henk een halfje verspeelt en Theo wint is Theo kampioen. Als Henk remise speelt en Theo verliest van Rein dan eindigen Rein en Henk gelijk en dan is Henk kampioen omdat hij de onderlinge wedstrijd al gewonnen heeft. Als Henk en Theo beiden verliezen dan is Rein kampioen. Coen kan niet meer kampioen worden. Het wordt dus nog spannend. Een beetje.

Comments & Responses

Geef een reactie