Henk van der Poel clubkampioen!


Henk van der Poel kampioen 2014/15

Henk van der Poel kampioen 2014/15

Met een overwinning op Coen van der Heijden in de laatste ronde van de playoffs heeft Henk van der Poel het clubkampioenschap heroverd. Vorig jaar moest hij de eerste prijs afstaan aan Tom de Ruiter, maar dit keer was hij de overtuigende winnaar. Het is Henks vijftiende clubkampioenschap!Voor het eerst werd Henk kampioen in het jaar 1979/80, toen, in het pre-playoffs tijdperk, samen met Theo Slisser en Tom de Ruiter. In het seizoen 1987/88 werd Henk opnieuw kampioen, en het jaar daarop ook. Vanaf 1991/92 tot aan 2002/03 heerste Henk souverein bij BSG (alleen onderbroken in 1997/98 toen Tom de Ruiter kampioen werd). Na een onderbreking van tien jaar werd Henk in 2012/13 weer kampioen en zo ook dit jaar.

In de laatste ronde leek Coen in zijn partij tegen Henk een inschattingsfout te maken in de opening, waardoor hij een pion kwijt raakte. Henk moest het met zwart nauwkeurig spelen, maar hield uiteindelijk een toreneindspel met twee verbonden vrijpionnen over en dat is gemakkelijk gewonnen.

Voor de eerste prijs moest Henk wel winnen, want op het andere bord werd Theo Slisser vanuit de opening overspeeld door Rein Brouwer. In een variant die ze al vaker tegen elkaar op het bord gehad hadden koos Rein nu voor een voordelige voortzetting. Met dit kleine voordeel hield hij met zwart Theo’s stelling onder druk, waarna het voordeel alleen maar groter werd. Rein eindigde daarmee met twee punten als tweede. Theo werd met 1.5 punt derde en Coen vierde.

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie