Zomerschaak kampioenen bekend


Afgelopen maandag was de laatste ronde van de zomer-competitie. De snelschaak grandprix competitie is gewonnen door Jesper de Groote, die maar liefst 5 van de 11 avonden kwam, zag en overwon. Hij behaalde hiermee de maximale score van 5 x 10 punten. De overige 6 avonden werden gewonnen door Tom de Ruiter (2.5X), Theo Slisser (1.5x), Eddy Sibbing en Henk van der Poel. Tom de Ruiter werd 2e met 47.5 punt, gevolgd door Bert Kieboom met 40.5. De 4e en 5e plaats waren voor de subtoppers Eddy van der Velden en Rob Disselhoff. Theo Slisser viel door vakanties buiten de prijzen. Het aantal spelers per avond varieerde van 8 tot 16, in totaal waren 32 deelnemers. De eindstand van het grandprix toernooi kunt u hier vinden.

Naast het snelschaken was er een zwitserse competitie met normaal speeltempo (1h30m pppp + 10 sec/zet). Deze competitie werd overtuigend gewonnen door Wim Vijvers, die ongeslagen bleef en slechts in de op een na laatste ronde een remise tegen Tom Haenen toestond. Met 6.5 uit 7 en 4 byes eindigde hij met 8.5 punt bovenaan. Nummer 2 werd Rob van Swinderen, die 10 ronden speelde en 2x verloor: een remise en een bye brachten zijn totaal op 8 punten. 3e werd Tom Haenen met 7.5 punt, en de 4e tot de 6e plaats waren respectievelijk voor Cees Jan den Haan, Florian Wagener en Ruben Piel, die allen helaas teveel afwezig waren om een rol van betekenis te spelen. In totaal waren er 27 deelnemers die 1 of meer ronden meededen. De eindstand van de langzame (zwitserse) competitie kunt u hier vinden.

Comments & Responses

Geef een reactie