BSG 1: weer 5,5


Maar nu aan de goede kant van de score. Tegen Utrecht werd moeizaam met 5,5 – 4,5 gewonnen.

De statistieken vooraf: Utrecht deed het zonder Menno Okkes en Meindert van der Linde, zij werden vervangen door Yuliya Yakovich en Andre Bouwmeester. BSG was op volle oorlogssterkte.

Tegelijkertijd werd ook Utrecht 2 – BSG 2 gespeeld, zodat er een kleine massakamp was.

Dat er deze middag gewonnen zou worden, daar zag er gedurende de eerste 2 uur wel naar uit. Een bord stond wat minder, maar de overige borden stonden gelijk tot beter. Maar als u het scoreverloop ziet, dan ziet u dat niet alles goed ging deze middag. En de liefhebbers van openingen kwamen deze middag ook aan hun trekken, afhankelijk hoe je kijkt 8 tot 9 verschillende openingen kwamen er op het bord.

Utrecht kwam op voorsprong doordat op bord 6 Alexander van Beek in de thuisvariant van Pieter Nieuwenhuis terecht kan (Panziano  met Schots gambiet) en waar de witspeler a tempo zijn zetten op het bord kwakte, kostte het zwart te veel tijd. Lang werden de goede zetten nog gevonden, maar de tijdsachterstand eiste uiteindelijk zijn tol.

BSG kwam langszij doordat op bord 5 Lars Ootes in een leuke aanvalspartij won van  Sebastian Halfhide. In een Siciliaanse Taimanov grijpt zwart mis op de 12e zet met c5 en krijgt een aanval over zich heen die niet meer gekeept kon worden:

Hierna was er sprake van een kleine kortsluiting op de bovenste borden. Thomas Willemze overzag een kleine combinatie van Jelmer Jens op bord 1 die een stuk kostte en Robert Ris mistte even later een toren die geofferd was op bord 2 tegen Tycho Dijkhuis.

BSG kwam terug tot 3-2 doordat op bord 3 Robin van Kampen won van Sven Dijkhuis. In een Engelse partij had wit het initiatief en dat leverde een aantal pionnen op. We komen er in op de 28e zet:

Er volgen nu 2 nuttige halfjes: op bord 10 is de partij tussen Robert Beekman en Ewoud de Groote nauwelijks uit het evenwicht geweest en op bord 7 kon Frank Erwich net niet doordrukken tegen Frank van der Put.

BSG kwam langszij doordat Henk van der Poel met wit op bord 9 won van Andre Bouwmeester. Pionwinst gaf zwart tegenspel, maar toen dat opgevangen was, kon wit oogsten:

Op bord 8 versloeg Ton van der Heijden met zwart Yuliya Yakovich (dochter van Yuri) in een wat ongebruikelijke Siciliaan. We komen er in op zet 21 als de eerste rookwolken al wat zijn opgetrokken en de stelling nog gelijk is:

Als laatste hielden Li Riemersma en Vincent Diepenveen elkaar op remise op bord 4.

 

Einstand werd daarmee:

Utrecht2255BSG2382
1.IM Jelmer Jens2364IM Thomas Willemze242410
2.FM Tycho Dijkhuis2346IM Robert Ris241210
3.Sven Dijkhuis2219GM Robin van Kampen262601
4.FM Vincent Diepeveen2328IM Li Riemersma2446½½
5.Sebastian Halfhide2119IM Lars Ootes241001
6.FM Pieter Nieuwenhuis2240IM Alexander van Beek230110
7.Frank van der Put2267FM Frank Erwich2367½½
8.Yuliya YakovichTon van der Heijden232201
9.Andre Bouwmeester2189FM Henk van der Poel220001
10.Robert Beekman2225Ewoud de Groote2314½½

 

Omdat BSG 2 ook won van Utrecht 2 mag BSG zich winnaar noemen van deze kleine massakamp. Op 13 februari ontvangen we HMC.

 

 

Voor wie de partijen wil naspelen:

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie