BSG 4 versterkt koppositie


Afgelopen dinsdag toog het 4e naar Leidsche Rijn om het op te nemen tegen Magnus 1. Dit team bestaat uit schaaktrainers (ELO 2200+), jeugdleden (10-12 jaar) en ouders van die jeugdleden. Een leuke mix en de hamvraag was dan ook hoeveel trainers er aan het bord zouden verschijnen. Gelukkig voor BSG waren het er maar 3, wat verrassend genoeg ook de uitslag bepaalde : 5 – 3 in het voordeel van BSG.

Invaller Rami Koch mocht het als oudste BSG 4 speler (72 jaar jong) opnemen tegen de Benjamin van Magnus, Nils Neisingh, 10 jaar oud en nog ongeslagen. Nils was wat ziek en de manier waarop Rami hem mat zette maakte hem nog beroerder. Kees Beijen won al gauw een stuk en bouwde de voorsprong rap uit. Ook Cees Jan den Haan trof een jeugdspeler, Jelmer van Aken, die ondanks 2 dubbelpionnen taai tegenspel bood. Cees Jan hield een pion over, wist het paard van de witspeler buiten spel te zetten, en kon zo via tempo-dwang de match beslissen. Inmiddels had Eddy van de Velden op bord 2 na een ongelukkige opening het hoofd gebogen tegen Carl Wustefeld (ja, de broer van …).

Ook Melchior kon het op het 4e bord niet bolwerken tegen trainer Jochem Aubel en verloor kansloos. Teun de Haan was echter goed op dreef en wist zijn tegenstander in het eindspel twee pionnen afhandig te maken die daarna opmarcheerden naar de finishlijn. Hiermee was onze tactiek om aan de onderste 4 borden maximaal te scoren gelukt, en dat zonder tactische opstelling, 4 – 2 dus en zeker 1 punt binnen.

Op de laatste 2 borden was het ook spannend voor de BSG spelers met wit. Ruben Piel had de tijd en de stelling onder controle met een duidelijk ruimte-overwicht. Zijn tegenstander (de enige niet-trainer aan de hoogste 4 borden van Magnus) zat met zijn handen in het haar en naar mate de tijd begon te dringen werd zijn spel minder. Ruben won een opgesloten loper en met 2 pionnen op de 6e rij ging zijn tegenstander door de vlag. We hadden gewonnen!
De enige die dit niet in de gaten had was Kees Jan van Dolder, die het Dharma Tjiam (2370) erg lastig maakte. Helaas tikte de tijd onverbiddelijk weg, en Kees Jan miste een aantal remise wendingen. Zijn tegenstander won geroutineerd een paard en daarmee de partij. Zo werd Magnus op 3 punten achterstand gezet. Op 9 Maart ontvangen we thuis de nieuwe nummer 2, Moira Domtoren 3. Het kampioenschap lonkt, BSG 3 moet op gaan passen…

Comments & Responses

Geef een reactie