Morgen Fischer Random Chess


Morgenavond 21 Maart (aanvang 20h00) spelen wij een Fischer Random oftewel Chess960 toernooi. Uitgevonden door Bobby Fischer in 1996 om schaken in zijn pure vorm te promoten, dus een variant waarin openingskennis er niet meer toe doet. De naam Chess960 komt van de 960 varianten waarin de stukken op de onderste rij neergezet kunnen worden. Omdat de regels voor het rokeren in deze schaakvariant wat lastig zijn, voeren wij de extra regel in dat er niet gerokeerd mag worden. Meer informatie kunt u hier vinden.
In de geest van Bobby Fischer spelen we ook nog eens met Fischer tijdsindeling, 10 min pppp + 3 sec/zet, zodat u niet door de vlag gejaagd kunt worden. We spelen 7 ronden Zwitsers en de winnaar krijgt een paashaas, de rest moet het doen met wat paaseitjes. Tot morgen!
P.S. Volgende week maandag 28 Maart is het Pasen en is er geen club-avond.

Comments & Responses

Geef een reactie