BSG 4 herpakt zich

Na de nederlaag tegen de 7 man van Moira-Domtoren 3 heeft het vierde zich gerevancheerd tegen Doorn/Driebergen 2.
Net als tegen MoDo 3 was ook nu Teun de Haan als eerste klaar. Deze keer kreeg hij wel een tegenstander. Maar zijn topscore verder uitbreiden kon hij niet. Het paard dat hij sloeg, was vergiftigd. De loper waarmee hij het paard nam, was noodzakelijk om familieschaak te voorkomen. Dag dame (0-1).
Bij Melchior Brandenburg gebeurde niet veel bijzonders (½-1½). Bij Ruben Piël wel. Niet zozeer qua stelling, wel qua tijd. In een toreneindspel met ieder 4 pionnen had Ruben 1 minuut en zijn tegenstander 1 uur. Aan die ene minuut had Ruben genoeg om dit eindspel te winnen (1½-1½).

Bij invaller Rami Koch (we waren stuurloos zonder onze captain Cees-Jan) kreeg je al snel het idee dat de overwinning een tijdskwestie zou zijn. Een ontwikkelingsvoorsprong en een vreselijk zwakke e-pion leverde een beslissende koningsaanval op (2½-1½).
Keesjan van Dolder kon profiteren van de versplinterde pionnenstructuur van zijn tegenstander, won een pion, maar besliste met een mataanval (3½-1½).
Mijn tegenstander dwong mijn volledig foutief opgestelde toren naar een mooi veld en mij in een pluspioneindspel, dat uitgeteld kon worden (4½-1½).

Bij deze stand mocht Kees Beijen zelf beslissen over het ontvangen remise-aanbod. Hij nam het aan (5-2).
Als laatste was Wim Vijvers bezig. Bij hem was er in de opening iets erg fout gegaan, waardoor hij met zijn zware stukken op een zeer kleine ruimte moest manoeuvreren. Hij kwam na dameruil onder de druk uit en wist het resterende toreneindspel zelfs te winnen. Een overduidelijke 6-2 zege derhalve.

De gedetailleerde uitslagen kunt u hier terug vinden.
Met nog twee wedstrijden te gaan, blijft BSG bovenaan staan in SGS klasse 2B. Uw verslaggever en BSG 4 stuurman deze keer, Eddy van de Velden.