Donkere wolken boven BSG


Na deze titel volgt niet het weerbericht en het is ook geen voorspelling voor de toekomst van de club, het is slechts de constatering na een bewolkt schaakweekend voor BSG 1 en 2. BSG 1 verloor met 6-4 en degradeert, BSG 2 degradeert niet maar verloor wel met 6-2.Positief was de remise van Remmelt aan bord 1 tegen een sterke tegenstander van Oud Zuylen. Achteraf bleek dat hij zelfs een paar keer totaal gewonnen had gestaan. Remmelt heeft een goed seizoen in het tweede gemaakt en is ook een paar keer goed ingevallen in het eerste.

Positief was verder de winst van invaller Timon aan bord 5. Op het laatste moment moest Timon toch meespelen (met excuses aan het derde en haar teamleider, want daar mag hij nu niet meer meespelen in de laatste ronde), omdat Tom door ziekte van zijn vrouw verhinderd was. Timon speelde alsof hij al jaren in het tweede speelt, scherp en doelgericht.

De twee andere invallers waren Sjoerd (7) en Bert (8). Bert kreeg weinig kans en Sjoerd zag in een gewonnen stelling iets over het hoofd. Twee nullen.

Frans (4) maakte remise, maar verder gingen de andere partijen verloren: Rein (2), Coen (3), Ruben (6) dolven het onderspit.

Wat dit zal betekenen voor volgend jaar, nu het eerste degradeert, is onzeker. Het zal belangrijk worden om tijdig te weten waar we aan toe zijn.

Topscorers in dit toch wel matige seizoen voor BSG waren: Frans 5.5 uit 9; Tom 4 uit 7: Jesper 3.5 uit 5 en Remmelt 3.5 uit 6.

 

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie