Jesper de Groote BSG clubkampioen


Rob van Swinderen en Klaas Been winnen ook in play-offs. Alle drie winnaars deden dit overtuigend met een score van 3 uit 3. In de vierkamp met de beste spelers boven 1800 ELO punten won Jesper in de eerste ronde van Theo Slisser in een toren-eindspel met een pion meer. In de 2e ronde versloeg hij de regerende clubkampioen Henk van der Poel. In een gevaarlijke stelling leek Henk de witte dame te winnen tegen een toren en een paard, maar hij overleefde de aanval die daarop volgde niet. In de laatste ronde won Jesper met niet te stoppen aanval op de zwarte koningsstelling van Rein Brouwer. Uiteindelijk werd Theo Slisser 2e met 1.5 punt uit 3 wedstrijden.
In de rating klasse van 1600 tot 1800 ELO punten wn Rob van Swinderen overtuigend. In de 1e ronde zette hij Wim Vijvers mat met enkel een paard en loper, in de 2e ronde won hij eenvoudig een kwaliteit van Cees Jan den Haan en wat stuiptrekkingen ook de partij. In de laatste ronde won hij van Guido Vijn in een gelijke stand voor de winst ging, maar verlies kreeg. De achtervolgers eindigden allen met 1 uit 3, waarmee Wim Vijvers 2e werd.
In de rating klasse tot 1600 ELO was Klaas Been (als 2e reserve nota bene) oppermachtig. In de 1e ronde maakte Klaas Siewertsen al snel een kapitale fout, waarna zijn koning het hele bord werd overgejaagd. In ronde 2 was Sicco Reeskamp het slachtoffer en in de de laatste ronde werd ook Andre Sueters met krachtig spel van het bord gezet. In deze klasse werd Klaas Siewertsen 2e met 2 uit 3.
Dit was tevens de laatste keer dat er play-offs gespeeld werden. het volgend seizoen word de winnaar bepaald middels de eindstand in elk van de 3 speel-perioden.

Comments & Responses

Geef een reactie