Rein Brouwer wint NK pastores 2016


Rein Brouwer preekt en schaakt. Nu weet ik niet wat hij beter doet, maar in ieder schaakt hij het beste van alle prekers, zoals blijkt uit het volgende persbericht, dat wij van een trotse broer ontvingen:

Rein Brouwer wint NK Pastores 2016

NK Pastores 2016
Maandag 22 augustus startte om 11:00 uur de veertiende editie van het Nederlands Schaakkampioenschap voor Pastores en Theologen. Het toernooi vond vanwege het matige weer toch binnen in het Tropentheater plaats en het werd een levendige middag. Rein Brouwer is de overtuigende winnaar geworden: tegen de top van het deelnemersveld (er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld) was hij nagenoeg ongenaakbaar: hij heeft maar een halfje hoeven afstaan.Het NK Pastores werd voor de 14e keer gehouden. Op twee afleveringen na hebben die altijd op locatie bij het NK Schaken plaatsgevonden. Een mooie traditie die ooit is begonnen op een NK in Leeuwarden: toen werd er namelijk in een kerk gespeeld en lag een uitnodiging voor de hand. Vaste NK-arbiter Koos Stolk van de KNSB is er ook al voor de twaalfde keer bij als wedstrijdleider.
Zie hier het resultaat van het werk van Koos: de uitslagen.
Ook AT5 liet deze editie van het NK Pasotores niet onopgemerkt voorbij gaan (zie deze link).
Zie ook de fotoimpressie van Harrie Gielen.

Comments & Responses

Geef een reactie