BSG 2 begint nieuwe seizoen met winst


Vorig jaar verloren we thuis van UVS 2, maar dit jaar waren wij de winnaar. In café Groenewoud, aan de Groesbeekseweg te Nijmegen, versloegen we zaterdag 17 september het tweede team van Uit Vrienden Samengesteld met 5-3. Zij speelden met drie invallers, maar ook wij waren verzwakt door het ontbreken van Jesper en Coen. Een goede start van een nieuw jaar in de derde klasse van de KNSB competitie.

Het eerste halve punt werd opgetekend door invaller Rob Tijssens (bord 8). Rob kwam met zwart goed uit de opening, maar toen verschoof er iets de partij en leek het Rob verstandig om remise aan te bieden, en dat werd aangenomen. Overtuigende remises waren er ook van Frans (bord 1) en Ruben (bord 4). Rubens tegenstander ruilde alles af, waarna er voor zwart niet veel meer te halen was. Frans had een klein voordeeltje vanuit de opening met wit, maar hij zag geen mogelijkheden om dat uit te buiten. Remmelt haalde aan bord 2 ook een remise binnen. Ook hij kwam als zwartspeler goed uit de opening, maar liet zijn tegenstander glippen en moest zich vervolgens zorgvuldig verdedigen, zonder dat er voor hem echt iets aan de hand was.

De remises laten zien dat het langere tijd niet duidelijk was hoe het dubbeltje zou rollen. Toen Tom op bord 6 ongelukkig verloor leek een herhaling van het vorige jaar aan de orde. Tom speelde goed, stond zelfs gewonnen, maar liet zich verrassen. Een foutje in de verdediging, kan de besten gebeuren.

Gelukkig tekenden zich toen ook al de drie overwinningen af die ons de eindzege zouden bezorgen. Theo kreeg met wit op bord 3 een stelling in onbalans met veel spel en scherpe mogelijkheden. Typisch een speltype dat hem is toevertrouwd. Theo manoeuvreerde vervolgens zijn tegenstander van het bord. Op bord 7 overspeelde Timon met wit zijn tegenstander. Op een gegeven moment wist hij een stuk te winnen en was het pleit beslecht. Door de overwinning van teamleider Rein met wit op bord 5 werd de eindzege zeker gesteld.

UVS 2 – BSG 2 3-5

  1. Pepijn van Erp (1985) – IM Frans Borm (2177) ½-½
  2. Maarten van Rooij (2023) – Remmelt Otten (2011) ½-½
  3. Hans Quint (1931) – Theo Slisser (2007) 0-1
  4. Ivar Heine (1911) – Ruben Hilhorst (2007) ½-½
  5. Justin Sewalt (1851) – Rein Brouwer (1998) 0-1
  6. Ruud van de Plassche (1953) – Tom de Ruiter (1996) 1-0
  7. Christ Verstegen (1766) – Timon Brouwer (1932) 0-1
  8. Klaus Wüstefeld (1743) – Rob Tijssens (1864) ½-½

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie