Magere remise BSG 2


Foto: Rob DisselhoffEen punt is een punt, zeggen we dan, maar we hadden toch meer verwacht van deze thuiswedstrijd. Het werd 4-4- tegen OSBO promovendus PSV DoDO. Dat laatste staat Door Diepte Omhoog en dat is misschien ook wel wat er bij hen gebeurde.

Met een voorsprong van 4-2 voor ons en nog twee partijen te spelen trokken de Puttenaren de stand toch nog gelijk. Op zich geen verrassing gezien de stellingen op dat moment, maar toch. Timon (bord 7) kwam vanaf het begin niet in zijn spel en werd vervolgens in een slechtere stelling door wit afgeserveerd. Coen (bord 1) stond toen al een paar pionnen achter. Hij probeerde nog allerlei trucen, maar zijn tegenstander wist zijn kalmte te bewaren en vond een winstweg.

De voorsprong stond op het conto van Theo, Tom en Ruben. Nadat Frans (bord 3) een snelle remise had gemaakt moest er op de andere borden wel gewonnen worden. Theo (bord 2) deed dat zonder veel problemen, met een mooie combinatie. Tom (bord 8) was gewoon sterker. En Ruben (bord 6) had een veel belovende aanval, maar die leek te verzanden toen zijn tegenstander ineens in het eindspel opportunistisch ging spelen. Dat strafte Ruben meteen af. Remmelt had toen al een winnende voortzetting gemist en maakte remise. Rein liet zich in een gewonnen stelling, maar wel in tijdnood, trucen waarmee het 4-2 werd, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.

We staan derde in de competitie, maar er had meer in moeten zitten gezien het verschil in elopunten tussen de meeste spelers.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie