Ook BSG 3 start goed


De start van de SGS-competitie is voor BSG 3 goed verlopen. Doorn-Driebergen 1 was op papier met de elo als graadmeter naar verwachting een geduchte tegenstander. De gemiddelde rating van BSG 3 was ongeveer 1875 (exclusief de “jeugdrating” van Tom Berkelmans), die van Doorn-Driebergen 1 ongeveer 1880. Die verwachting is wel uitgekomen, maar gelukkig viel het kwartje in het laatste kwartier de goede kant op. Rami Koch en Ruben Piël wisten met enige medewerking van hun tegenstanders (twee keer stukverlies ) de stand op 4½ – 3½ te brengen.

We waren enigszins gehandicapt door de afwezigheid van Rob Tijssens, die met een pijnlijke schouder niet achter het bord kon verschijnen. Zijn vervanger Tom Berkelmans wist zijn tweede partij in het derde met een remise te beëindigen.
Als playing captain is het moeilijk om van alle ontwikkelingen van de partijen op de hoogte te blijven. Mijn partij met zwart tegen J.A. de Groot aan bord 1 kreeg als snel na een Versnelde Draak een moeilijk te taxeren verloop. Rond de 20e zet zag ik pionverlies over het hoofd, maar gelukkig had ik daar wel voldoende compensatie voor en na een remise-aanbod van mijn kant werd de vrede bij de 29e zet gesloten.

Aan bord 2 leek Iskander regelrecht op weg naar een overwinning, maar in zijn verwachting snel een verdiend punt binnen te halen, kreeg hij echter de kous op de kop, na het missen van een paardvork met als gevolg een verloren stelling. Een fikse tegenvaller, die gelukkig teniet werd gedaan door Rob Disselhoff, die met wit zijn tegenstander, in al weer een Draak, geduldig, maar fraai overmeesterde.

Aan de borden van Bert Kieboom (4) en Tom Berkelmans (5) zat er nier meer in dan remise. De totaal stand werd toen 2½ – 2½ met nog 3 partijen voor de boeg. Door de twee winnende punten van Rami en Ruben bereikten we een gewonnen eindstand en kon Florian (3) zich veroorloven op te geven, hoewel analyses waarschijnlijk uitwijzen dat hij een geforceerde winst over het hoofd heeft gezien.

BSG 3 – Doorn-Driebergen 1 4½-3½
1. T Slisser – J de Groot ½-½
2. I Schrijvers – G Legemaat 0-1
3. F Wagener – R van Drie 0-1
4. B Kieboom – E Bies ½-½
5. T Berkelmans – GJ Hoevers ½-½
6. R Disselhoff – R van Vuurde 1-0
7. R Kock – H Schreuder 1-0
8. R Piël – R Stomphorst 1-0

Theo Slisser

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie