1e periode nadert ontknoping


De eerste van de drie perioden van de BSG interne competitie is bijna te einde. Dit is de eerste keer dat er in 2 groepen wordt gespeeld. De strijd vindt plaats op 2 fronten: Enerzijds om de hoogste plaatsen in groep 1, die meetellen voor het clubkampioenschap en anderzijds om degradatie/promotie van groep 1 naar 2 en vice versa. De top 4 spelers in groep 2 gaan dan de bottom 4 van groep 1 vervangen.
In groep 1 gaat Henk van der Poel aan de leiding met 6.5 uit 8, wat overeenkomt met 34 punten in de nieuwe puntentelling. Hij wordt op de voet gevolgd door Jesper de Groote, Rein Brouwer en Theo Slisser met elk 30 punten. Jesper is als enige nog ongeslagen, maar heeft 4 remises tegen Henk 1. Onderaan verkeren Wim Vijvers, Kees Beijen, Iskander Schrijvers, en Burg de Man in degradatie-gevaar, veelal door vaker dan toegestaan verstek te laten gaan.
In groep 2 gaat Cees Jan den Haan nog ongeslagen aan de leiding met 6.5 uit 7, oftewel 35 punten. Met wat geluk weliswaar, maar het lukt hem telkens weer om in een tegenstander in tijdnood complicaties op te dringen (of andersom). Ook de nummers 2 en 4, Melchior Brandenburg (5 uit 7) en Andre Sueters (4.5 uit 5) zijn nog ongeslagen. Derde is Teun de Haan met 4.5 uit 6. De nummers 2-4 hebben hier 29-27 punten, zodat Cees Jan zo goed als zeker is van een promotieplaats.
A.s maandag wordt er een korte enquete gehouden om de opinie over het nieuwe competitie-systeem te peilen.

Comments & Responses

Geef een reactie