BSG bekert verder


De uitslag van de wedstrijd voor de SGS-beker tegen Lekstroom uit Nieuwegein van dinsdag 20 december leek een lange tijd niet te voorspellen. Het begon met twee remises van Bert Kieboom aan bord 3 en Tom Berkelmans aan bord 4, maar in de eindfase wisten ondergetekende en Ruben Piël de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Met een 3-1-overwinning naar huis midden in de nacht geeft je het prettige gevoel dat de reis niet voor niets is geweest.

Zowel Bert als Tom leek na de opening op een overwinning af te stevenen, maar beiden kregen toch te maken met een scherp tegenoffensief, dat zowel voor Bert als Tom leidde tot een eeuwig schaak.

Aan bord 2 wist Ruben (deze keer niet in tijdnood!) een kwaliteit te winnen, waarna de mogelijkheid van zijn tegenstander de kwaliteit terug te krijgen om onduidelijke redenen niet werd gepakt. De combinatie van een kwaliteit en een pluspion bleek toen voldoende voor de winst.

Aan bord 1 verraste mijn tegenstander me met een loperzet in het Damegambiet, die in eerste instantie voldoende bleek voor gelijkspel, maar in de praktijk toch anders uitpakte. Mijn aanval op zijn koningsvleugel wist hij niet goed te pareren en na een onverwacht torenoffer van zijn kant wist ik met mijn koning uit een eeuwig schaak te ontsnappen en de partij te winnen.

De volgende bekerronde moet vóór 15 februari 2017 gespeeld worden, waarschijnlijk tegen Magnus.

Lekstroom (1874) – BSG (1740) 1-3
1. Colijn Wakkee (1990) – Theo Slisser (2029) 0-1
2. Aart Baas (1927) – Ruben Piël (1824) 0-1
3. Charlotte Moons (1823) – Bert Kieboom (1895) ½-½
4. Arie Post (1756) – Tom Berkelmans (1210) ½-½

BSG had wit aan het eerste bord.

Theo Slisser

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie