KMS wint schoolschaaktoernooi 2017


Voor het eerst in jaren heeft een andere school dan de Emmaschool het schoolschaaktoernooi van Gooische Meren gewonnen. De kampioenstitel werd zondag in een weer overvolle clubzaal opgeëist door de Katholieke Montessori School uit Bussum, welke getraind wordt door BSG’er Tom Fikkert.
De Emmaschool werd nu tweede. Derde werd de andere school die Tom traint, de Comeniusschool.
Verheugend is dat de Rehobothschool uit Naarden voor het eerst meedeed, en dat verder het schaakvuur bij de Gooilandschool door een paar enthousiaste moeders ook ontstoken lijkt.
Wel moet worden gezegd dat het over de gehele linie jonge teams waren en dat het wegvallen van een schaakminded docent als Paul van der Horst bij de Emma een groot gat geslagen heeft. Door de vergaande feminisering van het docentenkorps moet het schoolschaken op basisscholen het toch voornamelijk van spaarzame enthousiaste ouders hebben. En dat terwijl schaken de concentratie, gestructureerd én creatief denken sterk bevordert.

 

 

Comments & Responses

Geef een reactie