Eddy Sibbing opnieuw snelschaak kampioen


Sinds 1995/96 wordt jaarlijks het BSG 10 min snelschaak kampioenschap georganiseerd. Slechts 7x heette de winnaar geen Eddy Sibbing. Afgelopen maandag werd hij dus voor de 15e maal clubkampioen 10 min snelschaak. Omdat hij ook al eerder de titel bij het 5 min snelschaak veroverde blijft hij ook in het bezit van de Klouwenbokaal (voor de statistieken, deze bokaal is al 19 keer door Eddy gewonnen, voor het eerst in 1991/92)

In de finale groep begon Eddy goed met 5 uit 5 waarna hij met 2 remises met 6 uit 7 als 1e eindigde. De 2e plaats was voor Pieter Heijboer met 5 uit 7, na verlies tegen  Eddy Sibbing en ruben Hilhorst. De laatste werd 3e met 4 uit 7 met maar liefst 4 remises en een verliespartij tegen Ruben Piël. Henk van der Poel die in de voorronden als 2e eindige werd gedeeld 4e met Theo Slisser.

In de 2e groep was de overwinning voor Mark Pieterse met 6 uit 7, hij hoefde slecht 2 remises toe te staan tegen Rob Disselhoff en Tom Fikkert. 2e en 3e werden Rob Disselhoff en Rami Koch (5.5 resp. 5 uit 7), maar deze deden buiten mededinging mee. Daarom gingen de 2e en 3e prijs naar Guido Vijn en Tom Fikkert (resp. 3.5 en 3 uit 7).

In de 3e groep was Rik weidema oppermachtig met 6 uit 7, alleen  tegen Sipke Mellema liet hj een steekje vallen. Andre Sueters werd 2e en Richard Langbroek 3e (resp. 5 en 4 uit 7).

Jammergenoeg waren er de laatste ronde slechts 24 spelers aanwezig (waaronder 3 die buiten mededinging meededen omdat ze de voorronden gemist hadden) tegen 31 in de voorronde. Wellicht dat vakanties en examens een rol speelden, iets om volgend jaar rekening mee te houden.

De uitslagen van de voorronden en finales kunt u vinden via deze link.

Comments & Responses

Geef een reactie