BSG 5 5e!


BSG 5 speelde afgelopen maandag de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen de Damrakkers, een kleine vereniging uit Utrecht. Veel stond er niet meer op het spel. Bij winst van BSG zouden beide clubs stuivertje wisselen. En na 3 verloren wesdtrijden op rij, was BSG 5 gebrand op winst.
Rik Weidema en Peter Baas waren de invallers bij BSG 5 op de borden 2 en 4.
BSG 5 ging vooortvarend van start. Mark Pieterse won snel doordat zijn tegenstander na een slechte opening een paard offerde, dat echter niet meer terugkwam. Hij werd op de voet gevolgd door Klaas Been, die zijn tegenstander tot een stikmat verleidde.
Hierna tekende Richard Lindemann het 3e punt op, door met zijn loperpaar de damevleugel
van zijn tegenstander schoon te vegen. Johan Kroon bracht de stand op 4-0, door eerst een pion en vervolgens een stuk te winnen.Hierdoor kon de avond niet meer stuk.
Aan de eerste 2 borden was het een spannende strijd. Rik overspeelde zijn tegenstander in de opening, maar deze zag kans de stelling “dicht te schuiven”. Nu zag Rik 5-0 op het wedstrijd-formulier en offerde een pion en paard. Helaas was er een 1 foutief genoteerd, Rik  probeerde nog een onverwachte ruilvariant maar zijn toren moest het afleggen tegen paard, loper en nog wat pionnen. Cees Jan den Haan probeerde via de a-lijn de witte stelling te infiltreren, terwijl zijn tegenstander probeerde naar een remise te ruilen. Hij verlegde zijn aanval naar de f-lijn en werd beloond met een fraai mat, wat de stand op 5-1 bracht.
Op dat moment waren Peter Baas en Andre Sueters nog aan het zwoegen. Peter had een plus-pion,
maar zijn tegenstander promotie-kansen, die de doorslag gaven. Andre stond beter in het eindspel, maar de tijd speelde hem parten. Uiteindelijk ging hij in een verloren stand door de vlag.
Daarmee won BSG toch nog met 5-3 (alle zwartspelers wonnen nota bene) en werd uiteindelijk 5e in SGS klasse 2B, niet onverdienstelijk voor een net gepromoveerd team.

Comments & Responses

Geef een reactie