David Klein wint BSG-Pinkstertoernooi 2017


Het jaarlijkse BSG-Pinkstertoernooi trok dit jaar 58 spelers naar Bussum. De spelers waren verdeeld over twee groepen op rating ingedeeld.

Groep 1 (24 deelnemers) was sterk bezet en werd dit jaar met overmacht gewonnen door David Klein (2507). Hij scoorde 6½ punt uit 7 ronden en had 1 punt voorsprong op nummer twee Miguoel Admiraal, en 1½ punt op David Miedema en Fred Slingerland. De beste BSG’ers waren Tom de Ruiter en Henk van der Poel met 4 uit 7 (9e), die de hele tijd in de subtop meedraaiden, maar buiten de reguliere prijzen vielen. De Ruiter won nog wel de ratingprijs.

Groep 2 (34 deelnemers) werd gewonnen door BSG’er Daniël Kuijper met 6 uit 7 voor BSG’er Tom Berkelmans (5½ uit 7), en Rob Graaf, Leo Keijzer, Mees de Heij, Peter Baas en Kees Beijen allen met 5 uit 7.

Het toernooi verliep in prima sfeer en werd deskundig geleid door Rudy Veenhoff van schaakvereniging Rivierenland. Dank aan allen die het toernooi tot een groot succes maakten.

De volledige eindstanden staan op de website.

Rob Disselhoff

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie