Benauwde overwinning voor BSG 2


BSG 2 is ingedeeld in een poule met tegenstanders die ver van Bussum spelen. De eerste ronde moesten we afreizen naar Enschede om daar tegen SG Max Euwe 3 te spelen. De heenreis kende al een paar benauwde momenten. We vertrokken om 10:50 en de routeplanner had aangegeven dat we dan om 12:10 zouden arriveren. Dat leek me erg optimistisch en dat bleek. Eerst stonden we in de file bij Amersfoort en later nog de buurt van Azelo. Door al dat gedoe kwamen we pas om 13:00 uur aan.

In de speelzaal speelden maar liefst vier teams van Max Euwe, waardoor de temperatuur in de zaal snel opliep en het knap benauwd werd. En sommige partijen droegen bij aan dat benauwde gevoel.

Coen kwam prima uit de opening en ik telde het punt al. Maar ergens miste hij de winst en zijn tegenstander ging zich vanaf toen prima verdedigen. Uiteindelijk ontstond een eindspel waarin Coen een loper minder had maar wel vier pionnen compensatie. Dat werd remise. Jesper bereikte met zwart weinig tegen een zeer solide spelende tegenstander. De remise was dan ook terecht.

Frans speelde de opening passief en zijn tegenstander bouwde snel een goede stelling op. Maar in plaats van door te zetten, wikkelde hij af. In de resterende stelling kreeg Frans kleine kansjes, maar zijn tegenstander kreeg op tijd tegenspel. Zelf won ik met een kleine combinatie een pion maar mijn zwarte velden waren zwak. Mijn tegenstandster begon zich sterk te verdedigen. Er kwam een eindspel op het bord dat we allebei niet helemaal goed speelden en dat in remise eindigde.

Rein offerde een pion in de opening, maar kreeg niet genoeg compensatie. Na een fout van de zwartspeler kreeg hij zijn pion terug. Vanwege tijdnood nam hij het remiseaanbod van zijn tegenstander aan. De eerste winstpartij kwam op naam van Yme die debuteerde in het tweede en in de KNSB-competitie. Een mooie start dus. Het was een scherpe partij en ik had geen idee wie er beter stond. Toen de tijdnoodfase voorbij was, bleek dat Yme een winnende mataanval had.

Tom kwam lekker uit de opening en pikte een pionnetje mee waar zijn tegenstander niets tegenover kon zetten. Tom speelde goed verder en trok het punt naar zich toe. Theo kwam daarentegen niet zo lekker uit de opening. Zijn tegenstandster had een solide plusje. Daarom kon Theo haar remiseaanbod moeilijk weigeren.

Ruben Hilhorst (teamleider)

SG Max Euwe 3 (1911) – BSG 2 (2066) 3-5
Laurens Snuverink (1920) – Coen van der Heijden (2066) ½-½
Abdul Dellair (1971) – Jesper de Groote (2213) ½-½
Frank Grube (1891) – Frans Borm (2143) ½-½
Kristianne Tempelman (1909) – Ruben Hilhorst (2037) ½-½
Andre Langendijk (1972) – Rein Brouwer (2047) ½-½
Wouter de Haas (1969) – Yme Brantjes (2055) 0-1
Vincent Vleeming (1842) – Tom de Ruiter (1969) 0-1
Jessica Groenewolt (1815) – Theo Slisser (1998) ½-½

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie