Het tweede wint opnieuw!


BSG 2 heeft ook zijn tweede wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Na zo’n vier uur spelen stond de overwinning al vast. Dat Wageningen 2 nog twee partijen zou winnen stond toen ook al vast. Maar voor de matchpunten maakte dat niet meer uit.

Frans kwam actief uit de opening. Hij lokte een verzwakking van de witte koningsstelling uit met f2-f4 waarna hij zijn loper offerde. In de partij won hij binnen enkele zetten. Volgens mij hoorde ik na afloop dat wit remise had kunnen maken, maar misschien heb ik het verkeerd verstaan. Ook Coen kende weinig problemen met zwart. In het middenspel ruilde Tjerk Sminia een loper met Lxe6 en Coen nam terug met …fxe6. Een verzwakking van de pionnenstelling, maar hij had druk over de f-lijn en een actief paard. Zijn tegenstander kwam vrij snel in de problemen en Coen won.

Tom kwam met zwart niet in de problemen. Jef Verwoert had een pion geofferd en had er ook spel voor, maar meer dan compensatie was het niet. Beide spelers probeerden een vol punt te pakken, maar remise was het resultaat. Intussen was ook de partij van Jesper tegen Robin van Leerdam in remise geëindigd. Jesper bereikte weinig tegen een solide verdediging en de partij eindigde vreedzaam.

Yme had intussen met wit een aanvalsstelling opgebouwd tegen Anna Martinez. Hij kwam met een paard en twee torens de zwarte koningsstelling binnen en daar was geen verdediging tegen bestand. Zo stond het 4-1 met nog drie partijen te gaan.

Rein had lange tijd een prima stelling, maar ergens had hij zich verrekend waardoor hij een pion verloor. Dat werd later nog een tweede pion en toen was er geen houden meer aan. Gelukkig had Timon intussen het volle punt binnengehaald. In het eindspel zette hij de opmars in met een lawine van pionnen, zijn toren en loper en zijn koning. De vrije g- en h-pion van Eric Smaling konden daar niet tegenop. Zelf speelde ik een iets minder staand toreneindspel slecht en Martijn Naaijer strafte dat goed af.

De volgende ronde mogen we tegen Amsterdam West spelen. Een sterk team dat net als wij zijn voorgaande twee matches heeft gewonnen. Dat wordt interessant!

BSG 2 (2063) – Wageningen 2 (1960) 5-3
1. F Borm m (2143) – H Dam (2013) 1-0
2. R Hilhorst (2037) – M Naaijer (2025) 0-1
3. C van der Heijden (2066) – T Sminia (2011) 1-0
4. J de Groote (2213) – R van Leerdam (1959) ½-½
5. T de Ruiter (1969) – J Verwoert (1978) ½-½
6. Y Brantjes (2055) – A Martinez (1815) 1-0
7. R Brouwer (2047) – T Slijper (1921) 0-1
8. T Brouwer (1977) – E Smaling (1961) 1-0

Ruben Hilhorst

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie