Eddy Sibbing wint 5-minutensnelschaak


De opkomst voor de voorronden was met 32 deelnemers prima te noemen. Het toernooi ging vlot van start en de indeling werd via het beeldscherm duidelijk weergegeven, maar net als vorig jaar was er een technisch probleem en lukte het niet erg vlot om ronde 3 samen te stellen. Na enig oponthoud wist Cees Jan het euvel te verhelpen.

Nadat de zeven voorronden gespeeld waren, werd er een tienkamp samengesteld voor de finale. Een vrij groot aantal spelers staakten de strijd en er resteerden slechts elf spelers voor de subfinale. Noodgedwongen speelden zij een normale Zwitserse competitie van zeven ronden.

De uiteindelijke winnaar van de finale is Eddy Sibbing geworden met 8½ uit 9, gevolgd door Tom Berkelmans, Theo Slisser en Coen van der Heijden, allen met 6 uit 9.

De subfinale werd gewonnen door Sicco Reeskamp met 6 uit 7 en voor Burg de Man en Rob van Swinderen met 5 uit 7.

Voor alle gedetailleerde uitslagen zie:
Finale
Subfinale
Voorronden

Bert Arp

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie