Weer geen matchpunt voor BSG 4


Afgelopen dinsdag toog BSG 4 naar de rivier de Lek om daar tegen het 1e team van Lekstroom aan te treden. BSG 4 was wat verzwakt door de afwezigheid van 2 spelers, maar de invallers Peter Baas en Kees Verhaar viel niets te verwijten: zij behaalden maar liefst 1,5 van de 3,5 bordpunten.
Aan de vechtlust lag het sowieso niet, maar de kwaliteit van BSG 4 bleek net wat minder dan die van de tegenstanders, vooral gezien hun ELO-rating.
Bert Kieboom hoorde pas achteraf de ELO (2144) van zijn tegenstander, maar bleef toch van mening dat hij de laatste beslissende partij remise had moeten houden.
Verder waren er veel remises: BSG 4 spelers deden hun best maar als de rook optrok bleef er vaak een remise-achtige stand over.

Kees Beijen was snel klaar met een 1e halfje en op dat moment zag het er op de andere borden goed uit. Behalve bij Sicco dan, wiens koning – tussen 2 open lijnen – niet aan rokeren toekwam en die uiteindelijk een kwaliteit verloor. Ook Eddy kwam er met zwart niet doorheen tegen Colijn Wakkee em hetzelfde gold voor Melchior tegen Ben Schuddeboom. Intussen had Peter Baas twee torens tegen een dame geruild, maar kon verder weinig uitrichten, wat tot wederom een remise leidde. Kees Verhaar leek dezelde kant op te gaan, maar had nog een truc in handen, die de winst bracht en de stand weer op gelijke hoogte bracht.
Cees Jan den Haan had de zwarte loper van zijn tegenstander Aart Baas opgesloten, maar toen deze ontsnapte, werd de stand gelijk getrokken. In tijdnood besloot een remise aanbod de strijd. Bert Kieboom was inmiddels in een toren eindspel beland, waarin hij het nadeel had van een dubbele e-pion. Zijn tegenstander had minder tijd, maar bleek een goede snelschaker, die Bert’s foutjes deskundig afstrafte.

De positie van BSG 4 begint nu met 1 matchpunt penibel te worden, met nog 4 wedstrijden te gaan tegen de nummer 1 (Magnus) en 9 (Denk en Zet) en de middenmoters En Passant 3 en Doorn Driebergen. Een drietal matchpunten zijn er zeker nodig om ons te handhaven.
De exacte uitslag van de wedstrijd tegen Lekstroom 1 kunt u hier op de SGS site terugvinden

Comments & Responses

Geef een reactie