Oud BSG 1-speler Yochanan Afek wint BSG-Pinkstertoernooi 2018


Op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) vond ons traditionele Pinkstertoernooi weer plaats. Er hadden zich 55 deelnemers aangemeld en deze waren verdeeld in twee groepen op rating ingedeeld. Winnaar in groep 1 werd oud-BSG’er Yochanan Afek met de fraaie score van 6½ uit 7. Gedeeld tweede en derde werden Henk van der Poel en Tim Lammens met ieder 5 uit 7.

Vierde werd Tom de Jong met ook 5 uit 7. Hij eindigde voor Roman Tomaszewski, Dharma Tjiam en Jaap Vogel, die ieder 4,5 uit 7 haalden. Na Henk van der Poel waren Thomas Willemze en Yme Brantjens de beste BSG’ers met 4 uit 7.

Opvallend was de goede score van de BSG-junioren Tom Berkelmans en Daniël Kuijper die zich in dit sterke veld prima konden handhaven. Beiden scoorden 3½ uit 7.

In groep 2 won de 10-jarige Arthur de Winter met 5½ uit 7 voor Tom Bekius met ook 5½ uit 7 en Carlos Preuter, Szaby Buzogany en Leo Keijzer met ieder 5 uit 7.

Zie voor de volledige eindstanden (klik hier) en foto’s onze website.

Yochanan Afek tegen Dharma Tjiam. Afbeelding: Rob Disselhoff.

Speciale prijzen waren er voor Tom Berkelmans (ratingprijs groep 1), Arthur de Winter (ratingprijs groep 2), Roman Tomaszewski (5e groep 1) Szaby Buzogany (4e groep 2), Laura Schoonhoven (beste dame), Teije de Jong (beste BSG’er in groep 2)), Nils Neisingh (beste runner-up jeugd groep 2), Henk van der Poel (beste BSG’er in groep 1) en Ardin Bosboom (beste jeugdspeler t/m 21 groep 1). Zij kregen een van de boeken, die door schaak-uitgeverij New in Chess beschikbaar waren gesteld.

Al met al een geslaagd toernooi: de organisatie hoopt u op Pinkster maandag 10 juni 2019 weer terug te zien.

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie