BSG 3 sluit seizoen ongeslagen af met gelijkspel tegen ZZC 1


De gezamenlijke eindronde voor de eerste klassen van de SGS werd deze keer gespeeld in De Bilt en stond voor BSG in het teken van behoud van BSG 4 in de eerste klasse.

Het reeds eerder bereikte kampioenschap van BSG 3 betekende voor een aantal spelers o.a. Rob Disselhoff, Rob Tijssens en Florian, dat deze wedstrijd geen prioriteit meer had en dat we met twee reserves aan de borden verschenen. De versterking van BSG 4 beperkte ook nog de keuze voor deze reserveplaatsen, maar met Peter Baas en André Sueters gingen we er toch nog even voor zitten.

Aan bord 1 speelde Iskander al snel remise en wist ik aan bord 2 met een blufzet mijn tegenstander te verrassen, ons eerste punt. Bij de juiste verdediging was het niet zo duidelijk wie er gewonnen stond. Later bleek toch, dat de ‘blunder’ op grond van computeranalyses wel winnend was.

Peter Baas liet met zijn keuze voor het Morra-gambiet zien, dat hij voor niemand bang was en hoewel zijn tegenstander het gambiet weigerde, wist hij de druk flink op te voeren en zijn tegenstander voor een voldongen feit te plaatsen: opgeven.

Ruben speelde met zwart een degelijke partij en bleef geleidelijk aan een duidelijk voordeel te werken, dat voor zijn tegenstander genoeg was om na een onnauwkeurigheid op te geven. Kees Jan bleek zich te laten verrassen door een stukoffer op d4, maar wist door nauwkeurig en scherp tegenspel toch binnen de remisemarges te blijven.

Daniel kreeg het zwaar te verduren, maar leek met zijn actieve verdedigingsspel nog remise te bereiken. Dat was schijn, dus besloot hij dit seizoen met zijn enige verliespartij. Bleven over Bert Balke en André Sueters bij een strand van 4–2. Bert kwam steeds meer in tijdnood, waarbij zijn instelling om steeds de beste zet te vinden, werd ‘gehonoreerd’ met een nederlaag. André heeft tot het laatste toe gevochten voor remise, maar zijn tegenstander vond het juiste plan in een eindspel met pionnen en lichte stukken en dat betekende, dat de eindstand 4-4 werd.

BSG 3 (1788) – ZZ Combinatie 1 (1762) 4-4
1. Iskander Schrijvers (2000) – Eddy Faber (1932) ½-½
2. Theo Slisser (2033) – Michael van Ansenwoude (1838) 1-0
3. Bert Balke (1833) – Wim van Oostrum (1860) 0-1
4. Kees Jan van Dolder (1885) – Michiel Kleijn (1654) ½-½
5. Daniel Kuijper (1636) – Remco van Brakel (1729) 0-1
6. André Sueters (1542) – Kees van den Nieuwenhof (1794) 0-1
7. Ruben Piël (1797) – Henk-Jan Bragt (1630) 1-0
8. Peter Baas (1576) – Rob van Praag (1656) 1-0

Het kampioensteam van BSG 3 met v.l.n.r: Rob Disselhoff, Iskander Schrijvers, Daniel Kuijper, Bert Balke, Bert Kieboom, Ruben Piël, Kees Jan van Dolder en liggend Theo Slisser.

Teamleider Theo Slisser.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie