Zomercompetitie geniet een ongekende populariteit!


De Zomercompetitie geniet een ongekende populariteit!

Maar liefst 53 verschillende spelers deden er aan mee. Ook van andere schaakverenigingen in de buurt die gratis aan deze steeds populairder wordende competitie bij BSG konden deelnemen. Het aantal spelers was 37 bij het snelle gebeuren en 24 bij het gewone Zomerschaak.

Rob van Swinderen heeft beslag gelegd op de 1e plaats in de langzame ZC. Hij speelde alle 11 partijen. Florian Wagener speelde er 5 en won ze alle 5. Waaronder van Rob van Swinderen. Toch waren die 5 partijen niet genoeg voor de eindoverwinning en Florian eindigde als 2e. De voorheen vaak zomerkampioen Guido Vijn werd 3e.

Het snelle gedeelte is een prooi geworden voor Tom de Ruiter. Hij haalde 48 van de maximaal te behalen 50 punten. Hij werd daarmee de verdiende winnaar. Tom Berkelmans 3 x 1e (30 punten verdien je daarmee) had hem nog kunnen inhalen maar deed aan het einde toch te weinig mee. Er waren op deze 11 speelavonden maar liefst 6 verschillende winnaars.

Tom de Ruiter en Tom Berkelmans 3x; Birju Daswani (ons kersverse lid uit Valencia) 2x ; Henk vd Poel 1x; Theo Slisser 1x; Ruben Piël 1x. Daniel Kuijper werd knap 2e. Vaak verbaasd hoe vaak hij toch ontsnapte in totaal verloren stellingen. Ons andere kersverse lid Joan Arensman werd verdienstelijk 3e.

Gezien de grote belangstelling wordt de ZC snel volgend jaar met het gebruikelijke indelingsprogramma Sevilla gespeeld. In de laatste ronde waren er 19 deelnemers. Dat is teveel om allemaal tegen elkaar te spelen. We gaan dus volgend jaar bij meer dan 14 deelnemers het digitale bord gebruiken. Dan gaan we ook de klok van 0.00 uur niet meer voorbij.

Hulde aan Rob van Swinderen en Tom de Ruiter.

De wedstrijdleiding was steeds in handen van Mark Pieterse (een gevaarlijk baasje met snelschaken) met hulp van Bert Arp, Rik Weidema en Rob Disselhoff.

1 minpunt. Het bier was niet koud. Koelkasten zijn weggehaald en dat in deze record warmste zomer van de laatste 300 jaar.

Mark Pieterse

 

Comments & Responses

Geef een reactie