BSG laat winst liggen tegen Schachgesellschaft Winterthur


Op maandag 15 oktober trad BSG aan tegen Schachgesellschaft Winterthur uit Zwitserland. Op papier waren zij de favoriet, maar ze mochten blij zijn met een punt. BSG speelde zonder Lars Ootes, zodat ik eindelijk een keer wit zou hebben.

Als eerste was Robert klaar. Met zwart hield hij na een rommelige opening remise, al had hij tegen het einde kans op meer.

Ook Thomas speelde remise nadat hij een zeer mooie stelling kreeg in de opening.

Onze kopman Li maakte wit ook remise. Hij stond in een omgekeerde Benoni wel wat prettiger, maar na het kiezen van het verkeerde plan stond hij wel wat minder. Gelukkig speelde zijn tegenstander het niet optimaal en kon Li zonder al teveel problemen remise maken.

Op dit moment zag het er allemaal goed uit voor BSG. Om me heen zaten Ton en Alexander en die leken wel voor twee punten te gaan zorgen. Alexander won vrij soepeltjes. In een Grünfeld gooide hij snel zijn zetten op het bord daar waar zijn tegenstander geen idee had wat hij moest doen. Zowel op tijd en op stelling ging het voor de wind bij Alexander. De overwinning kwam nooit in gevaar, kijk maar:

Ook Ton had een zeer goede stelling. Met zwart offerde hij een pion in het Wolgagambiet en met de slappe opzet van wit had hij compensatie in overvloed. Ton richtte zijn stukken op de witte koning en leek de beslissende klap uit te delen.

Met een tussenstand van 3-2 in ons voordeel was het mijn taak om er nog een halfje (of meer) bij te scoren. Ik stond wat gedrukt nadat ik niet echt een goed plan kon vinden in de opening. Er was echter niet heel veel aan de hand, maar het ging toen toch beetje mis:

Uitslag
Tja, daarmee werd de uitslag 3-3, daar waar Robert, Ton en Thomas wel een halfje meer hadden kunnen scoren en misschien met beter verdedigend spel van mij ook nog wel. Voor mij betekende het de derde nul op rij, net zoveel als de rest van het team bij elkaar heeft. Tijd voor een rustdag!

BSG – Schachgesellschaft Winterthur 3-3
1. Li Riemersma (2460) – Nico Georgiadis (2526) ½-½
2. Robert Ris (2435) – Richard Forster (2460) ½-½
3. Thomas Willemze (2408) – Gabriel Gaehwiler (2439) ½-½
4. Ton van der Heijden (2300) – Dennis Kaczmarczyk (2442) ½-½

5. Ewoud de Groote (2292) – Emanuel Schiendorfer (2310) 0–1
6. Alexander van Beek (2281) – Benedict Hasenohr (2277) 1-0

Ewoud de Groote

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie