BSG deelt wederom de punten na zinderende match


In de vijfde ronde van de Club Cup is BSG tegen het Macedonische CC Gambit Asseco SEE wederom op een gelijkspel uitgekomen. Net als gisteren werd er gevochten tot het einde. Tot laat in de avond konden beide teams nog aanspraak maken op de overwinning.

Gambit opent de score
De opening was voor de Macedoniërs. Kopman Li speelt tot dusver een oerdegelijk toernooi maar kwam er vandaag eigenlijk niet aan te pas tegen de Bulgaarse grootmeester Arnaudov. In een Catalaan kwam hij al snel onder druk te staan en een enorme tijdsachterstand en vervelende zwaktes deden hem in het eindspel uiteindelijk de das om.

Rob en Ton slaan terug
Gelukkig was er al spoedig goed nieuws te melden. De mannen in vorm Robert en Ton waren namelijk helemaal los aan het gaan en zette de achterstand op zeer overtuigende wijze om in een voorsprong:

Gambit komt op gelijke hoogte
Zo werd het 2-1 voor BSG. Niet veel later was ondergetekende van plan om de voorsprong verder uit te breiden, maar in plaats daarvan greep hij in hoge tijdnood gruwelijk mis.

Spanning tot het einde
Hiermee was de stand 2-2 en zag het er ineens niet zo rooskleurig meer uit voor de Bussumers. Zowel Lars als Lex leken in behoorlijk zwaar weer verzeild geraakt te zijn en een gelijkspel leek dus het hoogst haalbare. Gelukkig is Lars een ontsnappingskunstenaar en is topscorer Alexander goed op dreef dit toernooi.

Het slotakkoord was hiermee voor Alexander. Het lot van het team was aan zijn partij verbonden. Aanvankelijk zag het er hierbij niet goed uit aangezien hij behoorlijk onder druk stond. Alexander bleek echter uit het goede hout gesneden. Na vele klippen omzeilt te hebben wist hij er zowaar nog een beter eindspel uit te persen waarbij hij zijn tegenstander had kunnen dwingen tot een verdediging die zo de trainingsboekjes in kan.

Hiermee komt een enerverende wedstrijd tot een einde en blijft BSG voorzichtig uitkijken naar een mooie plek in de subtop. Morgen staat het Belgische Amay op het programma. Met een Oranje tintje. Ben benieuwd hoe zij de derby der lage landen beleefd hebben!

CC Gambit Asseco SEE – BSG 3-3
1. Petar G. Arnaudov (2452) – Li Riemersma (2460) 1-0
2. Orce Danchevski (2358) – Robert Ris (2435) 0-1
3. Nikola Nikolovski (2369) – Thomas Willemze (2408) 1-0
4. Zoran Stojcevski (2348) – Lars Ootes (2372) ½-½
5. Bogdan Podlesnik (2365) – Ton van er Heijden (2300) 0-1
6. Ljubisa Andonovski (2287) – Alexander van Beek (2281) ½-½

Thomas Willemze

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie