De Rode Loper 2 blijft rode lantaarn drager (na de wedstrijd tegen BSG 4)


Nadat we vorige keer nipt van LSG 6 hadden verloren moesten we afgelopen zaterdag tegen De Rode Loper 2. Zij staan laatste in de poule, dus we waren gematigd positief over een goede afloop. Echter De Rode Loper zette alles op alles om matchpunten tegen ons te pakken en zij kwamen dan ook aanzienlijk sterker voor de dag dan in de voorgaande ronden.

Aangekomen in het clubhuis in Utrecht kwamen we een oude bekende BSG’er tegen: Jacques van Gelder. Hij speelde op bord 4 een goede partij tegen Dolf Houtman. Dolf kwam nog wel gelijkwaardig uit de opening, maar werd in het middenspel langzaam weggedrukt. Richting het eindspel ging het fout en verloor Dolf ook materiaal. Net als tegen LSG 6 was Rik weer als eerste klaar. Nadat hij een vernietigende paardvork had uitgevoerd, wilde zijn tegenstander eigenlijk direct opgeven. Terecht want Rik kwam in een goede stelling een toren voor. Zijn tegenstander voerde nog een wanhoopsaanval uit op de koning van Rik. Na een onnauwkeurige verdediging moest Rik genoegen nemen met remise vanwege gedwongen zetherhaling. Iets later mocht ik de felicitaties ontvangen van mijn tegenstander. In een sveshnikov kon ik met wit afwikkelen naar een gunstig eindspel. Een extra fout van mijn tegenstander leverde hierna een stuk en de partij op. Aangezien De Rode Loper op digitale borden speelt zijn alle partijen ook live via het internet te volgen. Ideaal om zo hangend bij de bar onder het genot van een biertje alle partijen op één groot scherm te volgen.

Cees Jan den Haan viel in voor Wim Vijvers en hij laat zien dat hij in een goede schaakvorm verkeert. Een gedegen overwinning waar niet veel op valt af te dingen.

Johan Kroon pakte ook een mooie overwinning op een (op papier) sterke speler. Hij offerde een stuk tegen 3 pionnen en verloor ook weer een van deze pionnetjes. De twee overgebleven verbonden vrijpionnen brachten zijn tegenstander in het eindspel dusdanig in de problemen dat deze fout op fout maakte. Toen het Johan het stuk terug veroverde vond zijn tegenstander het wel genoeg.

Burg had de pech om een tegenstander te treffen die ‘De Leeuw’ tot in de puntjes kende. Een zeer scherpe variant die Burg niet goed kende temde zijn leeuw volkomen. Achteraf kon Burg toch nog blij zijn met deze gratis les in zijn geliefde leeuwenopening. De tussenstand was daarna 2½ – 3½ voor BSG. Er waren nog twee partijen aan de gang; Henk Swart stond niet slecht in een Dame eindspel met een paard tegen twee pionnen. Joan op bord 1 leek een potremise stelling te hebben, maar hij had nog wel enkele aanknopingspuntjes om wat te proberen. Henk koos het zekere voor het onzekere en nam genoegen met een remise. Daarna wist Joan op fraaie wijze alsnog door de stelling van zijn tegenstander te breken en de eindstand te bepalen op 3-5 voor BSG 4.

Comments & Responses

Geef een reactie