’t Dak ging eraf!


Zondag 10 februari was een afgeladen Denksportcentrum weer de arena voor het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap van Gooise Meren. Dat jeugdschaken steeds populairder wordt, is duidelijk. Met 88 jongens en meisjes van 10 scholen (22 teams) werden alle records gebroken in deze happening, georganiseerd door de jeugdafdeling van schaakclub BSG en de winnaar van vorig jaar, de KMS.

De partijen zijn volop aan de gang.

De laatste ronden van dit 7-rondige toernooi waren ongekend spannend. Het eerste Comeniusteam, getraind door onze Tom Fikkert, nam de leiding maar de teams van de Vrije School Michaël en KMS kwamen heel dichtbij. In de zinderende finale hielden de jongens van de Comenius het hoofd koel zodat zij in maart de eer van Gooise Meren in het regionaal kampioenschap mogen verdedigen. Onze Sevilla-expert Bert en Pieter hebben de indeling in goede banen geleid. En ook de arbiters Sander en Mark hebben prima werk verricht. Er is uitgebreid gefolderd voor onze jeugdafdeling.

Drukte bij de prijsuitreiking.

Sicco Reeskamp

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie