Eddy Sibbing weer kampioen in 10 min.


Ook dit jaar is het 10 min. snelschaak kampioenschap bij BSG weer gewonnen door Eddy Sibbing. In de voorronden bleef hij al ongeslagen met 6.5 uit 7, in de finale 10-kamp eindigde hij met 8 uit 9 eveneens bovenaan. Hij hoefde slechts een verlies te incasseren tegen Tom Berkelmans, die knap 2e werd met 7 uit 9. Ook good old Tom de Ruiter haalde die score en werd 3e. Hoewel hij de onderlinge partij tegen Tom B. won, was de betere score van Tom B. in de voorronde beslissend. Een ander jeugdig talent – Daniel Kuijper – werd 4e met 5 uit 7. Verrrassend was de 5e plaats van Rob van Swinderen met een score van 50%.
Naast de finale 10-kamp (groep A) werden er nog twee 6-kampen gespeeld. Het idee was om de beste 4 weer een 4-kamp te laten spelen, maar wegens gebrek aan belangstelling ging dit niet door. Bert Balke won groep B met 5 uit 5 en Martin Sprong groep C met 3.5 uit 5.
De uitslagen van de voorrondes en (sub)finales kunt u hier vinden.

Comments & Responses

Geef een antwoord