Pinkstertoernooi 2019 gewonnen door Arnaudov


Petar Arnaudov is de winnaar geworden van het BSG Pinkstertoernooi 2019. Hij eindigde met 6 uit 7 boven Ewoud de Groote en Tim Grutter met 5 uit 7. Petar moest slechts remises afstaan tegen Hing Ting Lai (de andere favoriet met een rating van bijna 2500) en Tim Grutter. De BSG-speler Ewoud de Groote werd 2e door zijn overwinning op Tim Grutter. 4e werd Collin Stolwijk van Magnus Schagen met 4.5 uit 7. Samen met Hing Ting Lai en BSG-clubkampioen Henk van der Poel. Tegen deze spelers haalde hij een score van 1.5 uit 2 wat hem de 4e plaats opleverde. De ratingprijs ging naar Fred Avis, die met een rating van 1787 keurig 10e werd.

In groep 2 was het lange tijd spannend. Na ronde 6 waren er 3 spelers met 5 uit 6. Uiteindelijk eindigden de jeugdspelers Daniel Knol en Szaby Buzogany bovenaan met 6 uit 7. Daniel had de onderlinge partij gewonnen en ging er dus met de hoofdprijs vandoor. Szaby (1504 ELO) had behalve de 2e prijs echter ook nog de ratingprijs gewonnen. De 3e prijs was voro Carlos Preuter met 5 uit 7 net als de beste BSG’er in deze groep, Rob Tijssens. Ook hier telde het onderlinge resultaat.

Naast geldprijzen waren er nog enkele boeken als prijs beschikbaar gesteld door schaakuitgeverij NewInChess. Deze gingen naar extra prijs naar de nummers 1, de beste BSG’ers en de beste jeugdspelers.

De uitslagen van deze editie van het Pinkstertoernooi kunt u hieronder vinden.

Open de stand in een nieuw venster

.

Comments & Responses

Geef een antwoord