Goede opkomst van het 5 min. snelschaak toernooi 2019-2020


Op maandag 30 september heeft het 5min snelschaaktoernooi plaatsgevonden.
De opkomst was deze keer met 28 personen aanzienlijk hoger dan vorig jaar.
Er was een speciale gastspeler aanwezig, dat was Frans Esser de voorzitter van het DCB bestuur, die in een vergadering beneden overgehaald werd om mee te spelen. Hij gaf van te voren aan dat hij vroeger “wel wat geschaakt had”, nou dat hebben sommigen geweten hij gaf menigeen er van langs en viel zelfs nog in de prijzen!

Reeds aan het einde van de voorronden was het duidelijk dat Eddy Sibbing weer in goede vorm was met een score van 6.5 uit 7 , dit halve puntje verspeelde hij tegen Tom Berkelmans die tweede in de voorronden werd met 6 uit 7. Onze andere jonge god Daniël Kuijper volgde direct met 5 uit 7, weliswaar moest hij deze status delen met John Markus en Bert Kieboom.

De finales werden vlot ingedeeld en gaven ruimte aan een 2 tal tienkampen plus een achtkamp.
De finale tienkamp (A) werd door Eddy Sibbing als kampioen afgesloten met een score van 9 uit 9 ! Proficiat
Tom de Ruiter zijn vorm kwam ook weer terug, hij eindigde als tweede met 6 uit 9 en werd direct gevolgd door Tom Berkelmans en Daniël Kuijper, beide gaan vrijwel gelijk op, ze eindigden met een SNELO van 1980 resp. 1954 en een TPR van 1992 resp. 1996.

In de tweede tienkamp (B) was Joan Arensman onbetwist de sterspeler, hij scoorde ook 9 uit 9 ! en zijn TPR score werd 2533. Proficiat
De eerder genoemde Frans Esser met een geschatte SNELO van 1700 deed het ook zeer goed en scoorde 8 uit 9, met een TPR van 2109 ! We zullen hem een aanmeldingsformulier sturen… Rik Weidema volgde als derde met 6 uit 9.

De laatste partijen werden in een 8 kamp (finale C ) gespeeld, hier eindigde Tom Fikkert als eerste met 5.5 uit 6 ! Proficiat
Dit is inclusief het halve puntje dat ieder speler toebedeeld kreeg vanwege de manco van speler nr 8. Melchior Brandenburg werd tweede met 4.5 uit 6, direct gevolgd door Sicco Reeskamp met 4 uit 6.

Als laatste kan nog vermeld worden dat onze ijverige man André Sueters de poedelprijs ontving in de vorm van een zak drop.

Bert Arp

Comments & Responses

Geef een reactie